Indonesische multi platform kolos Go-Jek heeft het op de Filipijnen gevestigd Cryptocurrency betaalbedrijf Coins.ph opgekocht. Go Jek heeft een breed scala aan diensten zoals eten, masseurs, taxi’s, medicijnen, schoonmakers, etc. De naam Go-Jek is een afgeleide van ojek, de naam van motortaxi’s. Het duurt niet lang meer voordat je al deze diensten met crypto’s kunt betalen.

Go-Jek koopt meerderheidsbelang in Coins.ph

Volgens TechCrunch verwierf Go-Jek meerderheidsbelangen in Coins.ph in een deal ter waarde van meer dan $ 70 miljoen. Go-Jek CEO, Nadiem Makarim zei:

De aankondiging van vandaag markeert het begin van onze langetermijnbetrokkenheid in de Filippijnen en de voortzetting van onze missie om technologie te gebruiken om het dagelijks leven te verbeteren en positieve sociale gevolgen te creëren.

Go-Jek, momenteel gewaardeerd op meer dan $ 10 miljard, is het eerste bedrijf in Indonesië dat de Unicorn status heeft bereikt. In 2017 nam Fortune Go-Jek op in de Forbes-lijst van 50 bedrijven die de wereld veranderden. Het bedrijf is al prominent aanwezig in Zuidoost-Azië en is van plan de Filipijnse en Maleisische markten te betreden.

Het is deze internationale uitbreidingsdrive waarmee het bedrijf Coins.ph koopt. Eén van de toonaangevende cryptocurrency- en mobiele betalingsplatforms in de Filippijnen. In minder dan vijf jaar heeft Coins.ph een klantenbestand van meer dan 5 miljoen gebruikers opgebouwd. In december 2018 meldde het bedrijf dat het voor meer dan $ 6 miljoen aan transacties per maand verwerkte.

Voor Ron Hose, de oprichter van Coins.ph, duidt de zet de mate van groei van het bedrijf in het theater in Zuidoost-Azië aan. Beginnend in de Filippijnen, heeft het bedrijf nu activiteiten in Singapore, Thailand en Vietnam met cryptocurrency en mobiele betaaldiensten.

In een interview met TechCrunch onthulde Hose dat het bedrijf midden in het verkrijgen van aanvullende financiering zat toen de Go-Jek deal ontstond. In een reactie op deze kwestie zei Hose:

We moesten een beslissing nemen over hoe we onze business verder wilden laten groeien, en we hadden het gevoel dat we uiteindelijk samen met Go-Jek iets konden bouwen dat over het algemeen groter en beter is voor onze klanten.

Go-Jek’s stapt in de cryptocurrency betalingen

Het Go-Jek multi-platform ecosysteem bestaat uit verschillende bedrijven in diverse bedrijfssegmenten, waaronder carpoolen, logistiek en digitale betalingen om er maar een paar te noemen.

Go-Jek voert via Go-Pay al meer dan 50 procent van de transacties in zijn ecosysteem uit via girale betalingsmogelijkheden. De overname van Coins.ph zal het door Tencent gesteunde Go-Jek mogelijk maken cryptocurrency betalingen aan zijn klanten op al deze platforms te introduceren.

Op veel plaatsen in Zuidoost-Azië blijft het grootste deel van de bevolking unbanked. Meer dan 77 procent van de Filippino’s heeft geen bank, maar een grotere meerderheid van de mensen heeft toegang tot mobiele telefoons.

Go-Pay CEO, Aldi Haryopratomo gelooft dat er een enorme kans is voor het bedrijf om financiële diensten aan te bieden aan mensen die in het verleden geen toegang hadden in de wereldwijde betaalsector.

Reagerend op de deal, Haryopratomo, zei:

We zijn verheugd om samen te werken met Coins.ph, een bedrijf dat ons ethos van het versterken van gemeenschappen deelt door meer mensen naar de digitale economie te halen. Het gedrag van consumententransacties in Indonesië en Filippijnse delen veel gelijkenissen en we hopen, samen met Coins.ph, vergelijkbaar succes te hebben bij het versnellen van digitale betalingen in de Filippijnen.

Ondertussen lijkt cryptocurrency adoptie vooruitgang te boeken op de Filippijnen, evenals op andere plaatsen in Zuidoost-Azië. In september 2018 begonnen de financiële toezichthouders op de Filippijnen te overwegen een juridisch kader voor crypto exchanges te creëren.

Denkt u dat deze overname de levering van betalingsdiensten dichter bij de mensen zonder bankrekening in de Filippijnen zal brengen? Laat ons je mening weten in de reacties hieronder.