Ondanks het gebrek aan reguliere berichtgeving en interesse heeft Bitcoin weer de $ 10k barrière verbroken. Deze aanloop in 2019 kan worden gekenmerkt als een ongelooflijke rally waarbij Bitcoin uit de bearmarkt ontluikt. Voorspellingen voor een “goedkopere” buy-in prijs kwam niet uit omdat prijzen van minder dan $ 3k nooit werden gehaald. Deze mensen moeten waarschijnlijk veel duurder inkopen dan ze van plan waren, maar zouden beter af zijn met Dollar Cost Averaging (DCA), in een dergelijke onvoorspelbare markt.

Bittr is de perfect plek voor DCA! Lees hier het Bittr artikel.

Wat is Dollar cost averaging

“Dollar Cost Averaging is een strategie waarmee een belegger met regelmatige tussenpozen hetzelfde bedrag in dollar aankoopt van een activa. De aankopen vinden plaats onafhankelijk van de prijs van het activum. “- Investopedia

Met Dollar Cost Averaging kun je definiëren hoe vaak je Bitcoin wilt kopen, meestal met hetzelfde bedrag. Als je bijvoorbeeld $ 500 hebt die je aan Bitcoin wilt uitgeven, kan je dat verdelen als vijf $ 100 aankopen per week in plaats van een forfaitaire aankoop te doen – wanneer je alles in één keer koopt op het verkeerde moment heb je namelijk een slechte koers.

Je kunt ook Dollar Cost Averaging aanpassen aan een percentage van uw wekelijkse (dagelijkse, tweewekelijkse, etc.) inkomsten. U kunt bijvoorbeeld 1% van uw salaris toewijzen aan wekelijkse aankopen, als strategie voor het berekenen van Dollar Cost Averaging.

Historically, DCA will offer considerable gains given Bitcoin’s increase over the years (Source: https://coin.dance/stats)

Winst van DCA naar Bitcoin

Met behulp van dcabtc.com (gemaakt door John Cantrell), werd de onderstaande tabel gemaakt. De waarden zijn gebaseerd op een wekelijks aankoopbedrag van $ 10 over verschillende jaren (1 tot 7 jaar). Er is ook een vergelijking tussen Bitcoin en Gold en de Dow Jones Industrial Average (DIJA):

Source: dcabtc.com (as of 6/23/19)

De dcabtc-tool is erg handig, omdat het eenvoudig is en het de enorme impact weergeeft die de kostencalculatie van de dollar kan hebben op een Bitcoin portfolio.

Ik besloot om $ 10 per week te gebruiken, omdat het geen exorbitant cijfer is en het gemakkelijk kan worden gebruikt om andere waarderingen af ​​te leiden, bijvoorbeeld:

  • Verdeel voor $ 5 per week de waarden in de tabel met 2
  • Voor $ 100 per week, meerdere waarden in de tabel met 10

Ook voor degenen die nieuw zijn bij Bitcoin, is het verstandig om met een kleiner cijfer te beginnen totdat ze een beter begrip van de marktdynamiek hebben opgebouwd. Op deze manier fungeert de kostprijsberekening als een mechanisme om zichzelf te temperen.

Wat is het voordeel van DCA

Hier zijn enkele hoogtepunten met betrekking tot de voordelen van de gemiddelde kostprijs van de dollar in Bitcoin:

  • Voorkomt de overuitputting van grotere en all in posities
  • Elimineert de stress van het maken van de gok om de markt te timen
  • Verlicht je emoties zodat FOMO-angsten (angst om te missen), paniekaankopen en / of verkopen worden geminimaliseerd
  • Geleidelijk helpt het je om je portfolio uit te bouwen, wat je zal motiveren om belangstelling te behouden (vooral in bear markten)
  • De impact van de volatiliteit op korte termijn wordt geëffend, aangezien historische prestaties de winst laten zien die op de lange termijn kan worden gerealiseerd
  • Het zorgt dat je al een positie hebt ingenomen op het moment dat het extreme stijgen begint

Lange termijn DCA levert positieve resultaten op

Een wekelijkse aankoop van $ 10 in Bitcoin in de afgelopen 9 jaar is nu $ 26,84 miljoen waard (bron: dcabtc.com – 6/23/19)

Al met al is Dollar Cost Averaging een effectieve strategie die kan worden toegepast op Bitcoin, Altcoins en andere markten. Het is geen get rich fast tactiek en vereist discipline. Voor crypto kan het worden gebruikt als een nuttig hulpmiddel bij het navigeren door extreme volatiliteit, terwijl op de lange termijn aanzienlijke winst wordt behaald.