De meeste, zo niet alle, DeFi-platforms zijn gebouwd op Ethereum. Bitcoiners raken betrokken bij DeFi: enorme hoeveelheden Bitcoin gaan slimme Ethereum contracten in, zodat ze in wezen kunnen worden getokeniseerd en gebruikt om in DeFi-producten te investeren. Welkom bij Bitcoin DeFi:

1000 euro Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

In het kort

  • Decentralized Finance (DeFi) -platforms zijn gebouwd op Ethereum, maar Bitcoin houders raken betrokken door hun munten te “locken”.
  • Bitcoin DeFi omvat het vergrendelen van Bitcoin in slimme contracten die hen op Ethereum gebaseerde tokens geven die de grootste cryptocurrency vertegenwoordigen op basis van marktkapitalisatie.
  • Door hun Bitcoin op Ethereum te vergrendelen, gebruiken Bitcoiners DeFi om passief inkomen te genereren.

Je hebt misschien gehoord van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Het is de nieuwste rage om de cryptocurrency wereld te betreden, met alleen al in 2020 miljarden dollars geïnvesteerd in DeFi-producten.

Bitcoin houders raken steeds meer betrokken bij DeFi door hun munten “te locken” in ruil voor tokens die op DeFi-platforms kunnen worden gebruikt.

Wat is DeFi?

DeFi-producten zijn tools die voornamelijk op Ethereum zijn gebouwd en die bedoeld zijn om een ​​revolutie teweeg te brengen in en de huidige methoden van lenen, lenen en bankieren te vervangen, zoals gezien bij traditionele financiering.

Het doel van DeFi is om de financiële wereld beschikbaar te maken voor iedereen (of voor iedereen met een internetverbinding).

Waarom is Bitcoin hierbij betrokken?

De meeste DeFi-platforms zijn gebouwd op Ethereum. Maar er zijn veel mensen die veel Bitcoin bezitten die ook mee willen doen. Het wordt dus steeds gemakkelijker voor degenen met Bitcoin om met hun geld in DeFi-platforms te kunnen investeren.

Bitcoin is de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, dus het is logisch dat dingen zich verplaatsen in een richting die het asset verbindt met DeFi-producten.

Hoe werkt Bitcoin DeFi?

Bitcoin DeFi werkt door in feite Bitcoin – een valuta op één blockchain – te laten draaien op de heel andere, aparte blockchain van Ethereum.

Hoe? Dit is waar de dingen een beetje ingewikkeld worden.

Je kunt Bitcoin niet rechtstreeks op Ethereum platforms gebruiken – zoals eerder vermeld, zijn de blockchains anders. Om dit te doen, moet de Bitcoin worden omgezet in een valuta die Bitcoin vertegenwoordigt, maar in feite een op Ethereum gebaseerd token is.

Vervolgens is de Bitcoin in wezen vergrendeld in een smart contract (een stukje code dat instructies uitvoert om overeenkomsten te repliceren) en kan het op het netwerk worden gebruikt. Zie het als een ruil.

Bitcoin DeFi gebruiken om passief inkomen te genereren

Waarom wil iemand zijn Bitcoin in slimme Ethereum contracten plaatsen, vraagt ​​u zich misschien af, terwijl hij Ethereum tokens gewoon rechtstreeks kan kopen en van daaruit aan de slag kon?

Een goede reden is om uw Bitcoin voor u te laten werken in de vorm van passief inkomen. We weten allemaal dat veel mensen hun Bitcoin vasthouden als een store of value – niet om dingen online te kopen (zoals oorspronkelijk de bedoeling was) of om onderlinge betalingen te doen.

Bovendien zijn er veel andere cryptocurrencies die dat doel nu dienen, beweren sommigen. Dus als Bitcoin daar gewoon zit als een investering in de hoop dat zijn waarde ooit omhoog zal schieten, waarom zou je het dan niet gebruiken om in de tussentijd geld voor je te verdienen?

Eén van de manieren om passief inkomen te genereren met Bitcoin, is door een DeFi-platform te gebruiken om rente te lenen en te verdienen met Bitcoin die anders gewoon stil staat. Het werkt als volgt: zet de Bitcoin om in Ether of direct in Dai (een stablecoin, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar) en plaats het op een platform waar je het kunt uitlenen en met rente kunt terugkrijgen.

Een manier om dit te doen, is door het MakerDAO-platform te gebruiken.

Wie leidt de Bitcoin DeFi ruimte?

Een relatief nieuw concept en er zijn momenteel een handvol bedrijven die deze ruimte leiden. Ze omvatten Wrapped Bitcoin (WBTC), RenVM en RSK.

  • WBTC is een gecentraliseerde samenwerking tussen verschillende DeFi-protocollen, waaronder Maker, Compound, Kyber Network en Aave, onder anderen. Het werkt om Bitcoin op de Ethereum blockchain te vergrendelen in ruil voor ERC-20 tokens van dezelfde waarde.
  • RenVM is een netwerk dat Bitcoin (naast andere cryptocurrencies) bevat en een weergave van die valuta als een ERC-20 token.
  • Wereldwijd leenplatform RSK helpt zijn gebruikers om rente te verdienen met Bitcoin door ze om te zetten in een stablecoin voordat ze worden uitgeleend.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Bitcoin DeFi?

Op dit moment wordt er meer Bitcoin dan ooit tevoren naar Ethereum gestuurd; bijna $ 1 miljard waard, vanaf september 2020. Dit is ongetwijfeld te wijten aan de opkomst van DeFi. Naarmate de scène in populariteit is gegroeid hebben ook de methoden om Bitcoin op dergelijke platforms te laten draaien.

Bedrijven in de ruimte melden recordhoeveelheden Bitcoin die worden omgezet in ERC-20 tokens.

Zolang DeFi populair is blijven we nieuwe bedrijven in deze ruimte zien komen om snelle, gemakkelijke en goedkope manieren te bieden om Bitcoin te helpen tokenizen op DeFi-platforms.