Als Bitcoin of crypto fanaat HODL je vaak je assets op in bijvoorbeeld cold storage. Tegenwoordig wordt het echter steeds populairder om via verschillende platformen je crypto voor je te laten werken door rente te ontvangen. Op deze manier kan je zelfs geld verdienen aan Stablecoins of Bitcoin wat toch stil staat. Vaak gaat het hier om rendementen van 4% tot maar liefst 8,5% (jaarlijks). Dan heb je nog DeFi met Yield farming waar het nog veel hoger oploopt.

De laatste weken ben heb ik rondgekeken wat de meest interessante partijen zijn voor het ontvangen van rente. Dan praat ik niet over Yield Farmen, maar gewoon geld wegzetten voor interest. Hier een aantal mogelijkheden op een rijtje:

BlockFi

BlockFi heeft momenteel de meest interessante deal (tot morgen avond 25 september). Ze bieden 6% rente op Bitcoin, 7% rente op USDT tot 8,5% op wat andere coins (jaarlijks). Daarnaast krijg je de volgende bonussen als je geld neerzet voor morgen avond tot 15 december. Stel je zet 1000 dollar aan USDT neer dan krijg je daar ongeveer 6 dollar per maand rente op en op 15 december nog eens 50 dollar extra. Dat levert in totaal bijna 1070 dollar op. Als je mijn BlockFi link gebruikt om aan te melden komt daar nog eens 10 dollar bonus bovenop! Bijna 80 dollar verdienen in 3 maanden dat is niet slecht!

De bonus de vertrekt wordt per inleg!

Binance

Binance is inmiddels een platform wat alles biedt! Van exchange, debit card (niet fysiek nog) tot savings aan toe. Ook bij Binance is het mogelijk onder de kop ‘finance’ bij savings een groot aantal cryptocurrency weg te zetten tegen rente. Dit kan flexibel dat het elk moment eraf kan en voor periodes gelocked zodat het tijdelijk vast staat. Als je bijvoorbeeld USDT of BUSD gebruikt heb je geen risico op volatiliteit, maar ontvang je wel rente. Met BNB is er ook veel mogelijk op het platform, omdat dit natuurlijk Binance eigen token is. Via mijn Binance link krijg je korting op handelskosten.

Bitwala

Bij deze Duitse partij krijg je een eigen IBAN nummer, een gratis debit card en de mogelijkheid om Bitcoin tegen 4,51% rente weg te zetten. De app van deze partij is erg gebruiksvriendelijk en de debit card werkt overal goed. Je kan met de kaart gewoon boodschappen doen. In feite kan je dus speculeren met boodschappengeld wat normaal stil staat op je rekening. Je stort euro’s op je Bitwala IBAN en zet deze om in Bitcoin welke je tegen 4,51% rente bewaard tot je ze wilt gebruiken. Of je zet direct Bitcoin op je account en bewaard deze tegen 4,51% tot je ze gebruikt. Via mijn Bitwala link krijg je nog 15 euro gestort bij het aanmaken van een account. Alle stappen doorlopen en een Bitcoin wallet openen dan krijg je 15 euro gestort in euro’s.

Conclusie

Dit zijn 3 partijen met allemaal een eigen voordeel die ik inmiddels zelf heb kunnen testen. BlockFi krijg je met deze deal de meeste rente, Binance heeft de meeste mogelijkheden en Bitwala heeft de beste fysieke kaart waarmee je makkelijk overal kunt betalen. Ik blijf mijn onderzoek voorzetten om te kijken welke partijen ik nog meer tegenkomt die interessant zijn en dan vul ik dat artikel weer verder aan! Let op: ‘not your keys not your coins’ dus wat je ergens neerzet ben je wel deels afhankelijk van een exchange. Ik heb zelf goed gekeken in de risk warnings en welke partijen hierachter zitten en voor mijn gevoel heb je bij een Nederlandse bank ongeveer evenveel risico momenteel.