Ripple informatie

Op de vraag wat Ripple is, zullen de meeste mensen antwoorden dat het de zoveelste cryptovaluta is. Daarmee wordt XRP echter tekort gedaan. XRP is veel meer dan alleen een cryptovaluta.

Ripple is in eerste instantie geen valuta. Het is een back-end infrastructuur en geen kant en klaar consumenten product. XRP is een open end platform voor wereldwijde uitwisseling van alles van waarde. Iedereen heeft toegang en iedereen heeft dezelfde rechten op deze “global exchange”.

XRP is een real-time betalingsprotocol voor alles van waarde. Het is een gedeelde publieke database met een ingebouwde valuta exchange. XRP is een “padvinder algoritme” dat de beste manier vindt voor een euro om een dollar te worden, of de omwisseling van Japanse Yen naar Bitcoin, etc. Alle denkbare combinaties zijn mogelijk. Het bekijkt alle orders in het wereldwijde orderboek. Iedereen kan een bied en/of vraagprijs zetten voor alles van waarde. Het XRP protocol leidt de transactie naar de beste prijs in de markt op dat moment.

Een groot verschil tussen XRP en Bitcoin is dat XRP is ontwikkeld en wordt uitgegeven door het fin-tech bedrijf Ripple labs. Bitcoin is volledig decentraal terwijl XRP centraal wordt gereguleerd door Ripple Labs. Waar Bitcoin door de meeste grootbanken wordt gezien als een bedreiging voor hun rol en hegemonie op de financiële markten, wordt Ripple juist door hen omarmd. Er zijn al verschillende grootbanken die investeren in en werken met XRP. Banken kunnen belangrijke kostenverlagingen realiseren in het internationale betalingsverkeer m.b.v. XRP, terwijl ze toch hun rol daarin behouden.

XRP

Ripple heeft ook een ingebouwde valuta: XRP. De transactiekosten voor de Ripple valuta transacties (~0,00001 XRP) worden afgerekend in XRP. Niemand ontvangt deze transactiekosten. Het wordt direct weer vernietigd. Het is alleen bedoeld om cyber attacks d.m.v. flooding (tegelijkertijd opgeven van enorm veel orders) tegen te gaan.

XRP transacties gaan snel. Sneller dan die met Bitcoin. Een gemiddelde XRP transactie wordt binnen 4 seconden afgewikkeld.

XRP heeft dus een brugfunctie tussen alle valuta, bezittingen en dingen van waarde. Als een valuta liquide is t.o.v. Ripple dan is het ook liquide t.o.v. alle andere valuta.

Het ontwerp van XRP voorziet in een maximum aantal XRP van 100 miljard. Meer zullen het er nooit worden. Dit maakt Ripple interessant voor beleggers. Immers zal een toenemende vraag naar XRP, bij een gelijkblijvende hoeveelheid XRP in omloop, resulteren in een stijgende XRP koers.

ripplekoers

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

“If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die”

Laat jouw vermogen voor je werken met deze projecten!

Add New Playlist

Nieuws
Join Telegram
Crypto kopen
Prestige projecten