Wat is een STO

STO staat voor security token offering.

Net als bij een initial coin offering (ICO), krijgt een belegger een cryptomunt of token dat zijn investering vertegenwoordigt. Maar in tegenstelling tot een ICO vertegenwoordigt een security token een beleggingscontract in een onderliggende beleggingsactiva, zoals aandelen, obligaties, fondsen en vastgoedbevaks (REIT).

Een effect kan worden gedefinieerd als een “fungibel, verhandelbaar financieel instrument dat een bepaalde geldwaarde heeft”, d.w.z. een beleggingsproduct dat wordt ondersteund door een realistisch actief, zoals een bedrijf of een goed. Een stukje waarde.

Een security token vertegenwoordigt daarom de eigendomsinformatie van het beleggingsproduct, vastgelegd op een blockchain. Wanneer u bijvoorbeeld in traditionele aandelen belegt, wordt eigendomsinformatie op een document geschreven en uitgegeven als een digitaal certificaat (bijvoorbeeld een PDF). Voor STO’s is het hetzelfde proces, maar opgenomen op een blockchain en uitgegeven als een token.

STO’s kunnen ook worden gezien als een hybride aanpak tussen ICO’s voor cryptocurrency en de meer traditionele initial public offering (IPO) vanwege de overlap met beide methoden voor het aantrekken van beleggingsfondsen.

Hoe verschilt een STO van een ICO?

Het is hetzelfde proces, maar de token kenmerken zijn anders.

STO’s zijn asset-backed en voldoen aan regelgevend beleid. De meeste ICO’s positioneren hun munten daarentegen als een utility-token dat gebruikers toegang geeft tot het native platform of gedecentraliseerde applicaties (DApps). Het doel van de medaille, zo betogen zij, is voor gebruik en niet voor investeringen. Als gevolg hiervan omzeilen ICO-platforms bepaalde wettelijke kaders en hoeven ze zich niet te registreren of te voldoen aan de strikte governance van regelgevende instanties.

De toetredingsdrempel voor bedrijven om een ​​ICO te lanceren, is daarom veel lager, omdat ze niet al het voorafgaande nalevingswerk hoeven te doen. Ze zijn ook in staat om hun munten (d.w.z. fondsen te werven) aan het grote publiek te verkopen.

Het is veel moeilijker om een ​​STO te lanceren, omdat het de bedoeling is om een ​​beleggingscontract onder het effectenrecht aan te bieden. Daarom moeten deze platformen het voorwerk doen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de relevante regelgeving. Ze zouden doorgaans ook alleen in staat zijn om fondsen te werven bij geaccrediteerde beleggers die zelf aan bepaalde vereisten hebben voldaan.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

“If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die”

Laat jouw vermogen voor je werken met deze projecten!

Add New Playlist

Nieuws
Join Telegram
Crypto kopen
Prestige projecten