Nieuwe crypto debetkaarten, met meerdere valutarekeningen in GBP, EUR, USD en BTC worden aangeboden door Wirex in Europa. De eerste plastic Cryptocurrency Visa card uitgegeven na het verbod. De kaarten zijn op 8 maart beschikbaar gesteld voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk. Eind maart zijn ze beschikbaar gesteld in heel Europa. De kaart wordt gratis opgestuurd als je het verificatie proces doorloopt.

Op de website van het Wirex staat dat gebruikers direct na registratie toegang kunnen krijgen tot hun virtuele kaarten, en een cryptocurrency visa kaart aanvragen is gratis. Wirex-kaarten kunnen worden gebruikt voor cryptocurrency betalingen, evenals onmiddellijke uitwisseling tussen digitale munten en fiat-geld.

Het bedrijf beweert dat het momenteel de enige aanbieder is die Europeanen de mogelijkheid biedt om goederen en diensten te betalen door cryptocurrency te converteren. Wirex Bitcoin-betaalpassen lanceren in Europa “Winkelen, goederen kopen op internet en geld opnemen bij een geldautomaat, wordt een stuk eenvoudiger”, zei mede-oprichter en CEO Pavel Matveev, geciteerd door de media in Rusland. Hij bevestigde de integratie van cryptocurrency wallet accounts met contactloze cryptocurrency visa card.

Verschillende cryptokaartuitgevers hebben eerder dit jaar hun activiteiten gestaakt, nadat Visa Europe een einde had gemaakt aan zijn samenwerking met de op Gibraltar gebaseerde payment provider Wavecrest. Visa-vertegenwoordigers legden de stap uit met “voortdurende niet-naleving van operationele regels” en de crypto-fiat-kaartprogramma’s in andere jurisdicties zouden niet worden beïnvloed door de beëindiging van Wavecrest’s lidmaatschap.

Wat zijn de voordelen van de Wirex hybride crypto finance platform?

  • Het Wirex betalingsplatform is veilig in gebruik. De Wirex Bitcoin wallet is versleuteld met AES-256 en het betalingsplatform heeft een PCI DSS certificatie verkregen. PCI-DSS is een informatiebeveiligingsstandaard, gecreëerd door de grootste creditcardbedrijven (American Express, Discover, JCB, MasterCard en Visa), om de controles op de behandeling van creditcarddata te verbeteren en om fraude te verminderen. Het ontwerp van de infrastructuur voldoet ook aan de ISO 20022 standaard. Dit is een framework voor berichten rond financiële transacties die uitgewisseld worden tussen financiële instellingen.
  • Zeer goed werkende smartphone applicatie.
  • Zeer goede klantenondersteuning!
  • De klantentegoeden worden in aparte rekeningen gescheiden van het bedrijf en worden gereguleerd volgens de e-money licentie die onder toezicht staat van de Financial Conduct Authority in Engeland.
  • De Bitcoin wallet is voorzien van de laatste segwit update waardoor het veel goedkoper en sneller is om bitcoins te verzenden.
  • De Wirex crypto wallet ondersteund naast Bitcoin, Ripple en Litecoin. Dit betekent dat Wirex betaalkaart ook als een Litecoin debit card of Ripple debit card kan worden gebruikt.
  • De Wirex betaalkaart is een echte VISA debit card. Er is geen top-up en laad actie meer nodig. Bovendien betekent dit dat er lagere kosten en hogere limieten zullen zijn in vergelijking met de concurrentie. De meeste concurrenten maken gebruik van top-up pre-paid betaalkaarten. De Wirex Visa betaalkaart kost 1,20 euro per maand en kan worden voorzien van 8000 euro.
  • Er zullen IBAN-rekeningnummers worden toegevoegd waardoor het mogelijk is om euro-betalingen te ontvangen en te verzenden als een reguliere bankrekening. (Deze functie is nog niet actief)
  • Wirex is sinds 2014 actief met de ontwikkeling van het platform en heeft recentelijk een kapitaalinjectie gekregen van de SBI bank in Japan. Wirex heeft naast Europa grote plannen voor Japan.