“We kunnen elkaar weer gaan betalen met goud en dan houden we Bitcoin als store of value waarmee Aurus de rollen omdraait.”

Kevin Koolmees

Goud is van oudsher de valuta waar de mens het meeste vertrouwen in heeft. Al duizenden jaren vertrouwen mensen op de waarde van goud en zodra een geld systeem losgekoppeld wordt van de goudstandaard gaat het fout. Al vanaf de middeleeuwen zijn er verschillende rijken geweest die probeerde het geld te devalueren door minder gram goud in munten te stoppen. Dit markeerde vaak een punt van het begin van het afbrokkelen van het imperium.

Het devalueren van geld door bij te produceren is in Bitcoin niet mogelijk, maar de volatiliteit van cryptocurrency is voor vele retails beleggers beangstigend. Een groot deel van het marktsentiment wordt bepaald door FUD of FOMO en dat wil zeggen paniek of hebberigheid. Het is belangrijk om op het juiste moment in een bullmarkt (ergens richting een piek) een deel van je portfolio veilig te stellen. Daarvoor zijn stablecoins interessant, maar deze zijn niet altijd volledig transparant of gedekt zoals gezegd wordt over Tether. Een decentraler alternatief hiervoor is Tokenized Edelmetaal in de vorm van het project Aurus met Goud (AWG), Zilver (AWS), Platina (AWP) en AurusDeFi (AWX).

Tokenized houdt in dat via een smart contract op de Ethereum/Polygon blokchain wordt vastgelegd dat het eigenaarschap van de edelmetalen bij jou ligt. De edelmetalen worden rechtstreeks van verschillende erkende goud- en edelmetalen dealers afgenomen en bij partner kluizen zoals Brinks opgeslagen en zijn ook opeisbaar door de klant met de contracten.

Stablecoins tegen rente wegzetten is een populair fenomeen in de crypto wereld. Het nadeel hiervan is dat je geen controle hebt over je private keys. Hiervoor moeten ze namelijk bij een beurs/exchange of broker staan. Als een dergelijk bedrijf failliet gaat of het uitlenen van jouw coins aan een andere partij gaat mis dan verlies jij je coins. Deze kans is klein, maar het is niet helemaal zonder risico!

Aurus is met getokeniseerde edelmetalen de perfecte hedge tegen een bearmarkt met een mooie kans op rendement. Want de prijzen zijn vastgesteld aan een gram goud, zilver en platina. Zeker nu zilver schaarser wordt zijn edelmetalen steeds interessanter. Aurus heeft een eigen munt genaamd AurusDeFi (AWX) en dit is waar Aurus edelmetalen samenbrengen met DeFi, cryptocurrency en later metaverse. AWX holders delen mee in transactie kosten van alle transacties over AWG, AWS en AWP. Dit wordt als een vorm van dividend uitgekeerd via de Aurus app. Wat dat betreft staat AWX nog in de kinderschoenen.

Het interview waar CryptoKimmy en ik het teamlid Santo van Aurus vragen stellen.

Als investering is AWX enorm interessant, want er is pas een totale marktwaarde van ongeveer 6 miljoen dollar in AurusDeFi. De honderste coin in de top 100 staat op 715 miljoen dollar. Een onzin coin als Floki Inu op 521 miljoen dollar om maar een beeld te schetsen. AurusDeFi is een volwaardig project met een werkende mobiele app en een zeer interessante use-case (tokenized edelmetalen). Met een beetje exposure, een goede community en top 10 exchange listings kan dit project gelanceerd worden. In die zin is het een parel in de crypto wereld, omdat de koers nog de potentiële ruimte heeft om te exploderen.

Aurus biedt het perfecte decentrale alternatief ten opzichte van de gemiddelde stablecoin en is daarmee de missende schakel tussen crypto en fiat. De ideale manier om een deel van je portfolio veilig te zetten en snel te kunnen schakelen tussen verschillende crypto, stablecoins en edelmetalen. Dit kan met een eigen mobiele applicatie waarvan jezelf de private keys beheert. Je kunt deze private keys ook op Trust wallet of metamask importeren en daar je tokens toevoegen. Technisch is het allemaal perfect in orde en het netwerk draait op Ethereum en Polygon voor goedkope en snelle transacties.

Als de crypto prijzen langdurig laag staan of je hebt fiat geld nodig verkoop je heel gemakkelijk goud, zilver, platina of AWX op een decentrale exchange (DEX) zoals QuickSwap of centrale exchange zoals CEX.

Dankzij Aurus kan goud weer gebruikt worden als betaalmiddel, omdat de onderlinge transacties op het Polygon netwerk vrijwel gratis zijn. Eén AWG staat gelijk aan een gram goud en is te gebruiken om waarde in op te slaan en als betaalmiddel. Je hoeft niet met een hele gram goud te betalen, omdat het mogelijk is om in veel kleinere deeltjes te versturen met de mobiele app.

Het verdienmodel voor Aurus zit hem niet in het verkopen of opslaan van edelmetalen, maar de transacties die het eromheen faciliteert en de eigen DeFi token AWX die centraal ligt in het project. AWX token holders krijgen dividend uitgekeerd in edelmetalen door mee te delen in de transactiekosten. Daarnaast kan je met de AWX te importeren in metamask wallet of trust wallet meedoen aan verschillende farming mogelijkheden. Dat wil zeggen dat je terwijl het geld op je wallet staat meer geld kunt verdienen door het in te zetten in pools om liqiditeit te verschaffen.

“Gold is a constant. It’s like the North Star.”

Steve Forbes

Blijf ons volgen voor meer updates over Aurus en lees hier de onepager.

Maak een account of ga naar trading bot.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.