Hoofdpunten:

  • Stanley Druckenmiller zei dat hij liever “meer bitcoin dan goud zou bezitten” in een inflatoire bullmarkt.
  • Hij zei ook dat blockchain over vijf tot tien jaar “een echte kracht in onze economie” zal worden.
  • Druckenmiller waarschuwde dat de Amerikaanse economie volgend jaar in een recessie zal wegglijden.

De Amerikaanse miljardair-investeerder Stanley Druckenmiller waarschuwde dat de Amerikaanse economie volgend jaar in een recessie zal wegglijden, en zei dat hij liever “meer bitcoin (BTC) dan goud wil; bezitten” te midden van de stijgende inflatie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Druckenmiller, oprichter van hedgefonds Duquesne Capital, zei ook dat “we zes maanden in een berenmarkt zitten…het is zeer waarschijnlijk dat de berenmarkt nog een eind te gaan heeft” en dat de beursroutine nog lang niet voorbij was.

Tijdens zijn toespraak op de virtuele 2022 Sohn Investment Conference, afgelopen donderdag, zei Druckenmiller dat de meeste indicatoren wezen op een economie die naar het beneden gaat.

“De inflatie is nog nooit gedaald zonder een recessie en ik denk dat een recessie in de kaarten zit,” zei de miljardair, in een interview met Stripe mede-oprichter John Collison.

Vorige week meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid dat de inflatie op jaarbasis in mei gestegen is tot 8,6% – het hoogste niveau sinds 1981.

“Gezien de omvang van de activa bubbel en de vernietiging op de markten; gezien wat er in Oekraïne gebeurt, gezien het nul-op-de-meter beleid in China…ga ik er sterk van uit dat we ergens in 2023 een recessie gaan krijgen,” voorspelde Druckenmiller.

Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen

Druckenmiller verkiest BTC boven goud in inflatie stierenmarkt

De 68-jarige belegger, die samen met collega-miljardair George Soros de pionier is van een beleggingsstrategie die bekend staat als “macro trading”, werd gevraagd of de crypto-industrie ook andere activaklassen is gaan beïnvloeden.

“Ik weet niet of ik het zie, maar ik verwacht het wel,” legde hij uit. “Je kunt niet meer dan $2 biljoen aan rijkdom in koopkracht opbouwen en dan $1 biljoen eruit halen en het niet uitmaken. Er lijkt zeker een sterke correlatie te zijn tussen crypto en de Nasdaq, dus ik bekijk dat op die manier als een indicator.”

Verder zei Druckenmiller, die kan bogen op een geschat vermogen van $10 miljard, het volgende:

“Het zal mij zeer verbazen als blockchain over pakweg 5 tot 10 jaar niet een echte kracht in onze economie is. Ik vind crypto interessant en ik volg het op de voet. Als we een inflatoire bullmarkt gaan krijgen, zou ik meer bitcoin dan goud willen bezitten, maar als het voor andere activa in een beerfase zit, wil je goud bezitten.”

De opmerkingen van Druckenmiller volgden vlak op die van een andere hedgefondsmiljardair Ray Dalio, die herhaalde dat “cash trash is” en aandelen “trashier.”

De oprichter van Bridgewater Associates zei dat hij in plaats daarvan de voorkeur gaf aan “een digitaal goud zoals bitcoin”.

AurusGold (klik voor artikel) is hiervoor ook erg geschikt!

Bitcoin als digitaal goud

Bitcoin heeft vergelijkingen getrokken met goud, en de top van de crypto- ctiva wordt nu in sommige kringen aanvaard als het digitale equivalent van goud.

In 2020 geloofden velen dat bitcoin op het punt stond over te gaan van een risicovol speculatief activum naar de versie van de cryptomarkt van het metaal, nadat zijn correlatie met goud naar een all-time high was gesprongen.

Dat argument kan inderdaad in duigen gevallen zijn door de enorme daling van de crypto markten dit jaar. Uit rapporten van Bloomberg bleek dat de correlatie van BTC met goud eerder in januari tot bijna nul was gedaald, en toen de bitcoin prijzen in latere maanden daalden, bleef het goud stijgen.

In april was de 50-daagse correlatiecoëfficiënt voor BTC en goud ongeveer min 0,4, de laagste sinds 2018, aldus Bloomberg. Een lezing van 1 impliceert dat de activa gelijk opgaan, terwijl min 1 het omgekeerde is.

Cryptomarkten zijn in plaats daarvan meer gebonden geraakt aan de aandelenmarkt, vooral aan blue-chip technologieaandelen zoals Apple, Amazon, en Microsoft. Meer dan $1,6 biljoen is tot nu toe dit jaar van de cryptomarkten geveegd.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.