In het kort

  • De Wintermute hacker heeft 17 miljoen OP tokens teruggestuurd naar het Optimism contract adres.
  • Één miljoen OP tokens zijn bij de hacker achtergebleven op het moment van schrijven.



Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

De uitbuiter die 20 miljoen Optimism (OP) tokens stal van crypto-marktmaker Wintermute heeft 17 miljoen van die munten teruggegeven aan het Optimism-contractadres. Gegevens van Etherscan tonen 17 transfers van elk 1 miljoen OP tokens beginnend om 12:09 PM UTC met de laatste transactie die vrijdag om 12:31 PM UTC plaatsvond.

“We zien het nieuws van vandaag als een zeer positieve ontwikkeling: de stichting Optimism is heel gemaakt en kan zich richten op het bouwen en laten groeien van het ecosysteem. De persoon die de exploit ontdekte koos ervoor om een witte hoed te dragen, wat een goed precedent schept voor de hele cryptogemeenschap. En Wintermute, hoewel het de bounty als een verlies moet accepteren, kan zich nu volledig richten op het bieden van liquiditeit voor het OP-token.”



Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner-Handleiding-bitcoinsiders-N.png
Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen



De uitbuiter heeft op het moment van publiceren nog 1 miljoen OP-tokens in de wallet. De aanvaller stuurde eerder 1 miljoen munten naar Ethereum mede-schepper Vitalik Buterin en verkocht ook nog eens 1 miljoen direct na de hack.

Met het terugstorten van de fondsen heeft de aanvaller een eerdere belofte ingelost, zij het dat hij 3 miljoen tokens tekort komt. Wintermute had de hacker in eerste instantie een week de tijd gegeven om het geld terug te geven en beloofde geen juridische stappen te ondernemen.

De hacker had toegang tot de fondsen omdat Wintermute een ongebruikte multi-signature wallet aan Optimism heeft verstrekt om een 20 miljoen OP token subsidie van de laatste te ontvangen.



Aurus
Boek een gesprek van 15 of 30 minuten om dieper in te gaan over de mogelijkheden over investeren in Aurus Tokenized Edelmetalen – De missende schakel tussen crypto en fiat.



Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.