fbpx

Bitcoin of andere cryptocurrency verkopen tegen geld (FIAT) met een exchange of andere wallet (naar uw rekening).

In dit gedeelte van de crypto handleiding ga ik uitleggen hoe u Cryptocurrency kunt verkopen. Niet iets dat aan te raden is, maar het kan soms nodig zijn om een verkoop te doen. Stel u heeft FIAT geld nodig voor het één of ander en u weet niet hoe u vanaf een exchange of wallet uw geld weer op uw bankrekening krijgt dan kunt u de volgende stappen volgen (in het voorbeeld neem ik Bitrush, want die nemen nog nieuwe mensen aan, maar het principe op andere wisselkantoren is hetzelfde):

  1. Ga naar Bitrush en selecteer daar de cryptocurrency die u wilt verkopen (als deze er niet bijstaat kunt u hier eerst wisselen naar Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash of Dash welke u rechtstreeks kunt verkopen op Bitrush). Ik heb op de website gekozen voor Litecoin en dan verkopen. Dan komt u op het volgende scherm:

Cryptocurrency verkopen

2. U vult hier het bedrag in euro’s of aan Litecoin dat u wilt verkopen in (minimaal 50 euro).

Vervolgens vragen ze uw ‘retouradres’, dit is voor wanneer er iets fout gaat dat de Litecoin naar u terug gestuurd kan worden. Hier plaatst u uw laatste ‘ontvangst’ adres van uw software wallet, hardware wallet of exchange wallet. Dat wil zeggen het adres waarop u zelf Litecoin kunt ontvangen. Ik heb een ontvangstadres van mijn Loafwallet ingevuld.

Als laatst vragen ze uw bankrekeningnummer, naam en e-mailadres. Dan vinkt u op algemene voorwaarden accepteren aan en klikt u op ‘Litecoin verkopen’.

3. Daarna komt u in dit scherm:

Cryptocurrency verkopen4. Nu maakt u het precieze aantal Litecoin (0.25722329 in dit voorbeeld) over naar het adres (LaDS3DAAKBei32qY8QutSNEnZGmSXje5Vy in dit voorbeeld).  Dat ziet er zo uit met Jaxxwallet:

Cryptocurrency verkopen

5. Wanneer u de Litecoin vanuit uw software, hardware of online wallet verstuurd heeft komt u in het volgende scherm:

Cryptocurrency verkopen

6. Dit betekent dat uw order geslaagd is en dat het 12 uur op dezelfde werkdag gestort wordt op uw bankrekening. Gefeliciteerd u heeft een verkooporder voltooid!

In dit voorbeeld maak ik gebruik van Jaxx wallet (software wallet), maar het principe is hetzelfde vanaf een exchange of hardware wallet. Daarnaast heb ik in dit voorbeeld gekozen voor Litecoin, maar de stappen zijn exact hetzelfde met Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash of Dash.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Nieuws
Join community
Crypto kopen
Speciale deals