Velen van jullie kennen Bittr misschien nog wel, maar mensen die nieuw in de markt zijn wellicht nog niet. Zelf heb ik lang gebruik gemaakt van Bittr, maar ik wist niet dat ze weer actief waren.

Bittr is de perfect plek om DCA te doen zonder dat iemand anders je private keys heeftt. DCA staat voor dollar cost averageing oftewel een herhaal aankoop. Dit wil zeggen dat je dagelijks, wekelijks, maandelijks automatisch bitcoin koopt op een vastgesteld tijdstip en bij bittr wordt dit direct naar jouw eigen bitcoin wallet gestuurd (bijvoorbeeld een Bluewallet). Je kunt het zelfs automatisch steeds naar een nieuw adres laten sturen als je het juist instelt (xpub).

Het mooie bij Bittr is dat je alles even eenmalig instelt en dan gaat het verder vanzelf! Het is niet meer dan vier simpele stappen doorlopen.

Stap 1: Je e-mail adres ingeven en de opgestuurde verificatie code invullen.

Stap 2: Je IBAN invullen.

Stap 3: Je Bitcoin wallet adres ingeven. Beste is een Bluewallet gebruiken, daar een nieuwe wallet aanmaken en die Bittr noemen. Je seed phrase goed ergens noteren en wegstoppen. Dan de xpub opzoeken, kopieren en ingeven en daarbij ook meteen het eerste bitcoin adres. Het mooie met xpub is dat die dan meteen wekelijks of dagelijks een nieuw bitcoin adres uit je wallet gebruikt (mooi he die technologie). Het enige wat je nog moet doen is een bericht met je wallet ondertekenen. Klik op “I’m using Bluewallet” en er verschijnt een QR code, als je die scant vanuit de Bluewallet app gebeurt de rest vanzelf!

Stap 4: De SEPA bank transfer naar Bittr instellen met de gegevens die je krijgt en voila alles draait!

Dit krijg je te zien als je de stappen hebt doorlopen!

Dit krijg je te zien als je de stappen hebt doorlopen!

Bittr heeft ook een samenwerking met SatsBack.com waarmee je Satoshis (kleinste eenheid Bitcoin) terug krijgt op aankopen die je doet op heel veel plekken waaronder bij Bittr en talloze andere webshops.

Een paar procent Sats terug op een aankoop die je sowieso al ging doen. Ze hebben een Google Chrome browser extensie die je kunt installeren en die geeft zelf aan waar het te gebruiken is. Echt een prachtig systeem ook om wat extra satoshis te verdienen!

Maak een account of ga naar trading bot.

Voorheen was Bittr actief vanuit Nederland, maar inmiddels is Bittr operationeel vanuit Zwitserland. Als klant merk je hier niets van. Op 28 april 2020 heeft Bittr zijn diensten in Nederland neergelegd. Het is zonde dat Nederland het moeilijk maakt voor veel crypto bedrijven.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.