Cryptocurrency mining

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.19.14″][et_pb_row _builder_version=”3.19.14″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.14″][et_pb_button button_text=”Gratis cloudmining op Electroneum” _builder_version=”3.19.14″ button_url=”https://www.crypto-gids.nl/electroneum-cloud-mining-nu-ook-beschikbaar-op-ios-appstore/” button_alignment=”center”][/et_pb_button][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.14″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.14″][et_pb_text _builder_version=”3.19.14″]

Wat is cryptocurreny mining

Simpel gezegd is Crypto mining het oplossen van complexe rekenformules om cryptogeld te creëren, door middel van hardware of software.

Bij minen wordt alles vastgelegd op de blokketen (ook wel blockchain). Alles wordt verzameld in een ‘block’, dat vervolgens een keten vormt van blocks achter elkaar. Je moet onthouden dat er alleen achter aan de block iets toegevoegd kan worden. Transacties uit het verleden blijven altijd een onderdeel van de blockchain en kunnen niet gewijzigd worden.

Overigens worden niet alleen de transacties opgeslagen, maar ook een referentie naar het vorige block (de hash): een moeilijk te kraken wiskundige puzzel.

De controle van de transacties wordt veelal gedaan met het zogeheten Proof-of-Work protocol (PoW), een hashing algoritme. Ofwel de ingewikkelde puzzel die opgelost moet worden door de miners. Dankzij PoW is er overeenstemming over alle transacties in de boekhouding (Ledger). De rekenkracht die de computer heeft geleverd voor het oplossen van het wiskundig raadsel en het bijwerken en controleren van de boekhouding, is een bewijs van het werk. Proof of Work dus. Dankzij dit protocol heb je bijvoorbeeld geen accountant of auditor nodig.

Met minen draagt u dus bij aan de veiligheid van cryptocurrency. Dat is echter niet het enige voordeel van cryptomining. U kunt namelijk ook een beloning krijgen voor de inzet van rekenkracht van uw miner. De grootste winst kan ‘m echter zitten in het ontdekken van een nieuw block in de blokketen (blockchain). Bij Bitcoin is er nu veel concurrentie en daardoor is er veel rekenkracht nodig om een klein beetje te kunnen verdienen. Dit kost uw miner dus veel stroom. Bij andere, kleinere of nieuwe cryptomunten (ALTcoins) kan het gemakkelijker zijn. De waarde van deze valuta kan altijd nog stijgen, waardoor u op den duur toch nog een leuk rendement kan behalen.

Wat heeft u nodig om te minen?

Hoe kunt u zelf minen? Daarvoor heeft u onderstaande zaken nodig om een begin te maken met minen:

  1. Een wallet van de specifieke coin die u wilt gaan minen
  2. Een goede miner die speciaal gebouwd is om te minen. De tijden dat uw eigen huis-tuin-en-keukencomputer goed genoeg was, zijn voorbij.
  3. Een goede en vooral betrouwbare internetverbinding en stroomtoevoer.
  4. Een goede locatie. De miners kunnen erg heet worden en ook veel herrie maken. Het is dus niet handig om het minen in uw woonkamer te doen. De beste locatie is een kelder, zolder of schuur.
  5. Omdat de miner heet wordt, heeft u ook een koelingssysteem nodig. Denk aan ventilatoren of een airco. Het is belangrijk dat u uw apparatuur koel houdt.
  6. Het is verstandig om lid te zijn van een online mining pool. Dit is een pool die dezelfde cryptomunt als u minet. Door u hierbij aan te sluiten, zorgt u ervoor dat uw inkomen stabieler is.
  7. Wanneer u de cryptomunten wilt verkopen, dient u lid te zijn van een online exchange waar u uw geminede munten kunt verkopen.
  8. En de allerbelangrijkste reden: u moet het minen leuk vinden en nieuwsgierig zijn hoe het allemaal werkt. Het is duidelijk dat de moeilijkheidsgraad van minen blijft stijgen. De enige manier om bij te blijven is door uzelf constant in te lezen op welke manier u uw miners kunt verbeteren. U kunt het zien als een sport: degene die zichzelf het meeste inzet, haalt uiteindelijk het beste resultaat.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

🚀Wil jij een passief inkomen genereren? Hiervoor zijn hele interessante projecten 📈

Klik hier voor meer info.

Add New Playlist

Nieuws
Join Telegram
Crypto kopen
Prestige projecten