Hoewel veel analisten voorspellen dat Bitcoin kan stijgen tot een miljoen of dalen tot een dollar vindt een populaire zakenman en investeerder in de VS dat het activum beide kan doen!

In een recent interview met Joe Kernen bij Squawk Box van CNBC zei internet analist Henry Blodget van de bekendheid van het dotcom-tijdperk:

Bitcoin zou naar $ 1 miljoen kunnen gaan … het zou ook naar $ 1 kunnen gaan. En in feite kan het beide doen

Bovendien is Blodget, die ook het hoofd was van het wereldwijde internet onderzoeksteam bij Merrill Lynch niet overtuigd van de waardepropositie van het actief. Hij beweerde dat Bitcoin als een inflatoire afdekking en het verhaal rond zijn waarde als ‘digitaal goud’ ‘verhalen’ waren. Hij voegde verder toe:

Maar de verhalen die we vertellen over waarom, in verhouding tot de waarde van goud of andere valuta, zijn belachelijk.

Naar zijn mening kan Bitcoin vrijwel overal worden verhandeld, omdat het geen enkele fundamentele ondersteuning heeft. Hij zei dat in tegenstelling tot traditionele aandelen, “die uiteindelijk meestal een relatie hebben met een fundamenteel bedrijf”, “Bitcoin niet doet”, dus dat betekent dat het overal kan worden verhandeld. “

De ondernemer denkt dat crypto exchange Gemini’s CEO Tyler Winklevoss uiteindelijk ‘precies gelijk’ zou kunnen hebben, in zijn voorspelling dat het actief zou kunnen oplopen tot een miljoen. Blodget zei echter:

Als mensen zouden besluiten dat Bitcoin de komende paar honderd jaar de plek is waar je je geld parkeert als je het uit het fiat-systeem haalt, oké, dat is mogelijk.

Interessant is dat terwijl met name crypto-Twitter- en Bitcoin-enthousiastelingen de kritiek van de analist uitriepen, ze het tegenargument van de interviewer prezen. Joe Kernen van CNBC leek zelfs ‘de taal te spreken’ van de crypto-ruimte, zoals een twittergebruiker met de naam @HodlBells opmerkte:

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).