Wrapped XRP (wXRP) zal vanaf december worden ondersteund op de Ethereum blockchain, volgens een aankondiging van 31 oktober door Wrapped.com, een cross-chain wrapped assets provider.

Snelle feiten:

Wrapped XRP zal 1:1 worden ondersteund met XRP – de eigen cryptocurrency van de XRP Ledger (XRPL) – en in bewaring worden gehouden bij de in Hong Kong gevestigde gelicentieerde digitale activa custodian Hex Trust. Gebruikers zullen wXRP kunnen gebruiken in hun Wallets van Ethereum, DeFi en smart contracts, zei David Schwartz, Ripple CTO, in een tweet van 2 november.

“Het is immers een multichain wereld.” Dit werd herhaald door Monica Long, general manager van RippleX bij Ripple, die tweette: “Dit is niet alleen geweldig voor XRP utility en liquiditeit (meer apps en use cases), maar ook voor interchain operabiliteit. ETH en BTC zijn al op XRPL via Gatehub, en we zullen meer tokens op XRPL zien.”

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

“De samenwerking met Wrapped.com zal het bredere XRP ecosysteem ten goede komen, omdat we de infrastructuur bieden om Wrapped XRP te mobiliseren op de Ethereum blockchain. Wrapped tokens verbeteren de interoperabiliteit over deFi protocollen, creëren verbindingen tussen anders geïsoleerde liquiditeit, en stellen gebruikers in staat om transacties te verrichten met een breder scala aan gedecentraliseerde applicaties,” aldus Calvin Shen, hoofd verkoop & bedrijfsontwikkeling bij Hex Trust.

Volgens Ripple’s Q3 2021 XRP Markets Report, zag Ripple een “ongekende” groei van zijn on-demand liquidity (ODL), die grensoverschrijdende betalingen faciliteert door XRP te gebruiken als brug tussen twee valuta’s. ODL-transacties stegen met 130% kwartaal op kwartaal en het transactievolume op RippleNet is sinds 2020 meer dan verdubbeld, meldde Ripple. De totale XRP-verkopen door Ripple in Q3 2021, netto van aankopen, bedroegen US$491,74 miljoen, vergeleken met US$157,92 miljoen in Q2. Alle XRP-verkopen in Q3 werden toegeschreven aan de groei en adoptie van ODL, aldus Ripple.

Bitvavo

Terwijl Ripple een sterke groei ziet in zijn ODL-activiteiten, blijft het diep verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over zijn vermeende niet-geregistreerde effectenaanbieding van XRP ter waarde van meer dan US$ 1,38 miljard. De zaak heeft de fact discovery-fase – het proces van het uitwisselen van informatie en het afnemen van getuigenissen tussen partijen – afgerond en de expert discovery-fase is gepland om medio januari 2022 te worden afgerond.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.