De meest verwachte gebeurtenis van het jaar staat op het punt plaats te vinden, want de Cardano Alonzo hard fork staat op het punt geactiveerd te worden. De komst van slimme contracten op het Cardano-netwerk zal de eerste stap zijn in een enorme ommekeer in de markt. Als het aan de verwachtingen voldoet, zal het een schokgolf door de crypto ruimte sturen, gezien zijn mogelijkheden.

Maar de vraag hier is hoe ernstig het zijn concurrentie, Ethereum, zou kunnen beïnvloeden en hoe beleggers reageren?

Cardano, Ethereum en de toekomst van slimme contracten

Met de komst van de Alonzo Hard fork op 12 september, is het logisch dat zowel investeerders als ontwikkelaars enthousiast zijn. Echter, tijdens het smart contract testnet, merkten gebruikers enkele grote concurrency problemen op die scepsis in hun hart opwekt.

Toch wordt het bij een vergelijking tussen Cardano en Ethereum duidelijk waarom er een grote kans is dat de eerste de tweede zal inhalen.

Een bijkomend voordeel voor ADA hier, is dat het netwerk nu al in staat is om meer transacties per seconde te verwerken (250 TPS op dit moment) dan Ethereum’s 15 TPS. Niet alleen dit, maar het heeft ook lagere gaskosten. Dit zal Cardano helpen om sneller te groeien, op een moment dat de fees van Ethereum gemiddeld rond de $4,2 liggen.

Ethereum’s gemiddelde transactiekosten liggen op $4.2 en hetzelfde voor andere tokens varieert van $13 tot $40 | Bron: EthereScan

Bovendien lanceren slimme contracten op het beste moment, aangezien NFT’s de markt al hebben overgenomen. De volumes schommelen rond de 64 miljoen dollar per dag. Dit zou kunnen zien hoe op Ethereum gebaseerde NFT’s overstappen naar het snellere en goedkopere netwerk van Cardano.

De kooporders van Cardano domineren de markt | Bron: TradingView – AMBCrypto

Waar staan de investeerders?

De crash van 7 september deed beleggers schrikken toen de liquidaties een hoogtepunt van 4 maanden bereikten en de Open Interest daalde tot een maandelijks dieptepunt. Maar op dit moment lijken ze weer bullish te zijn geworden in afwachting van Alonzo. De kooporders overtroffen de verwachtingen en de verkooporders met 12 miljoen ADA (29 miljoen dollar). Dit ondanks het feit dat de prijzen daalden, dicht bij het niveau van mei.

De kooporders van Cardano domineren de markt | Bron: TradingView – AMBCrypto

Bitvavo

Als met de release van Alonzo de prijzen wel omhoog gaan, zouden de toch al winstgevende 82% adressen de cijfers en winsten natuurlijk kunnen zien stijgen. Om dat te doen moet Cardano echter zijn sterke correlatie met Bitcoin behouden zoals die nu is (0,83). Tegelijkertijd moet ADA ook zijn volatiliteit zo laag mogelijk houden, onder het huidige niveau van 109%.

Cardano’s winstgevende adressen | Bron: TradingView – AMBCrypto

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.