Analyse van de winsten van verkopers deze week wijst in toenemende mate op een terugkeer van de bullrun voor BTC / USD.

Bitcoin (BTC) hodlers die hopen op een terugkeer naar de bull-run, hoeven misschien niet lang te wachten, aangezien een populaire indicator aanleiding geeft tot optimisme.

Zoals samengesteld door on-chain monitoring resource Glassnode, suggereren gegevens van de Bitcoin uitgegeven output winst ratio (SOPR) dat de huidige BTC-prijscorrectie bijna voltooid is.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

BTC prijscorrectie moet ‘binnenkort’ eindigen

De SOPR houdt het percentage munten bij dat wordt verplaatst dat winst oplevert – met andere woorden, of hodlers met winst of verlies verkopen.

Wanneer de indicator hoger is dan 1 en daalt, weerspiegelt dit dat verkopers zichzelf van hun bezit scheiden tegen verschillende winstmarges. Zodra 1 wordt geraakt, waardoor de SOPR wordt “gereset”, hebben verkopers alles verkocht wat ze konden, waardoor de neerwaartse prijsdruk afneemt en Bitcoin volgens de theorie weer kan stijgen.

De SOPR heeft zijn kracht getoond in verschillende fasen van eerdere bull-cycli, en het fenomeen van resetten was vooral succesvol bij het in kaart brengen van prijsbodems in 2020.

Nu, met een dalende trend die de magische waarde 1 nadert, hopen marktdeelnemers dat de uitverkoop van de afgelopen week eerder het einde dan het begin zal zijn van matige prestaties.

“Dus als we nu in een bullmarkt zitten, is de correctie volgens de SOPR nog niet voorbij, maar het zal binnenkort eindigen”, schreef het populaire Twitter-account CryptoHamster dinsdag, terwijl hij een geannoteerde Glassnode-grafiek uploadde.

Bitcoin SOPR-grafiek met “resets” gemarkeerd. Bron: CryptoHamster / Twitter

Instroom spreekt voor zich

Als de SOPR zijn historische patroon herhaalt, kan dat sommige beleggers die tot dusver dit jaar een aanzienlijke volatiliteit hebben meegemaakt, een plezier doen.

Hoewel commentatoren beweren dat Bitcoin onder geen enkele omstandigheid zijn verticale winst gedurende een langere periode had kunnen voortzetten, hebben we de reactie op de correctie van Bitcoin gekenmerkt van $ 42.000 tot minder dan $ 30.000.

Te midden van een zee van verklaringen voor de plotselinge inzinking, benadrukken voorstanders institutionele betrokkenheid als een tegengif voor paniek van detailhandelaren en kritiek van het reguliere nieuws en de financiële sector. Grayscale heeft bijvoorbeeld hervat nadat de vakantiepauze was afgelopen, en voegde regelmatig veel meer BTC toe dan er in dezelfde periode werd gedolven.

Grayscale BTC-holdings. Bron: Bybt.com

“$ 1,31 miljard stroomde vorige week naar Bitcoin en crypto investeringsproducten (een nieuw record) toen investeerders zich haastten om de dip te kopen,” vatte ondernemer Alistair Milne dinsdag samen op Twitter.

Hij voegde eraan toe dat 97% van dat nieuwe kapitaal specifiek in Bitcoin is ingevoerd.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: