Bitcoin heeft de afgelopen maanden een sterke rally doorgemaakt en is in gelijke mate gegroeid met legacy markten. Hoewel velen denken dat de rally van de cryptocurrency slechts een bijproduct is van een correlatie met de S&P 500, zijn er sommigen die denken dat het actief een enorme intrinsieke waarde heeft in de huidige macro-omgeving.

Namelijk, met de enorme hoeveelheid geld die wordt gedrukt, stijgt de waarde van een gedecentraliseerde, digitale en schaarse valuta dramatisch.

Bitcoin is uw enige toevlucht

Tyler Winklevoss, een medeoprichter van Gemini, heeft onlangs deze overtuiging aangestipt. Reagerend op nieuws over een ander stimuleringspakket waaraan wordt gewerkt, verklaarde Winklevoss onlangs dat Bitcoin “uw enige toevluchtsoord” is. Hij zei:

‘Stonks houden van niets meer het geluid van een geldprinter A-10 wrattenzwijn. Het is een volwaardige verslaving die pas ophoudt als het moet. Wanneer dat zal gebeuren, is moeilijk te voorspellen, maar wat zeker is, is dat Bitcoin je enige toevluchtsoord zal zijn. “

Niet de enige die dat denkt

Als gevolg van de pandemie zijn regeringen en centrale banken over de hele wereld gedwongen om voor miljarden dollars aan kapitaal in de economie te injecteren. Als gevolg hiervan is de waarde van traditionele, schaarse activa gestegen naarmate geld steeds goedkoper wordt.

Sinds het begin van het jaar is de waarde van de Amerikaanse geldhoeveelheid (m2) met 21% gestegen, ondanks dat deze statistiek niet opduikt in de directe inflatiestatistieken.

Analisten zijn optimistisch over Bitcoin, aangezien deze trend van het drukken van geld naar verwachting zal doorzetten naarmate de lockdowns aanhouden en er een faillissementscrisis dreigt.

Raoul Pal, CEO van Real Vision en een voormalig hedgefonds beheerder van Wall Street, verklaarde dat hij denkt dat Bitcoin de beste asset van de afgelopen decennia is. Hij ging onlangs zelfs zo ver om te zeggen dat hij meer dan 50% van zijn vermogen in de cryptocurrency heeft gestopt omdat hij denkt dat veel activa in vergelijking daarmee inferieur zijn:

“De meeste mensen begrijpen het laatste niet, maar het is simpel gezegd: Powell heeft aangetoond dat er GEEN tolerantie is voor deflatie, dus zullen ze ALLES doen om het te stoppen, en dat is goed voor de twee moeilijkste activa – Goud en Bitcoin. Powell WIL inflatie. Ik denk niet dat hij echte vraagstuwende inflatie krijgt, maar hij zal een fiat devaluatie krijgen, samen met de andere centrale banken die allemaal dezelfde missie hebben. “

Pal denkt dat Bitcoin tijdens deze marktcyclus $ 100.000 overtreft. Hij heeft zelfs gezegd dat de munt de komende jaren $ 1.000.000 zou kunnen bedragen.