Belangrijkste punten:

  • Twitter heeft vandaag bitcoin-fooien mogelijk gemaakt voor iOS-gebruikers, als onderdeel van zijn “turning fans into funds”-strategie.
  • Het platform is gericht op het worden van een hub voor makers.
  • Twitter is ook van plan om een NFT-verificatiefunctie uit te rollen, hoewel het nog vroeg dag is voor dit specifieke product.

Nadat eerder deze maand geruchten de ronde deden, heeft social media-platform Twitter officieel zijn tips-functie wereldwijd uitgerold – met een bitcoin-integratie inbegrepen via het Lightning-netwerk.

Door op de functie te klikken kunnen gebruikers fooien geven aan makers via diensten van derden zoals CashApp, dat wordt beheerd door Square, een betalingsbedrijf dat is opgericht door Jack Dorsey. Maar in een poging om geld verdienen toegankelijk te maken op plaatsen die misschien niet gemakkelijk toegang hebben tot fiat, kunnen gebruikers ook fooi geven in bitcoin.

De bitcoin component zal gebruik maken van het Lightning Network, een laag-twee oplossing die volgens product manager Esther Crawford door het team is geselecteerd vanwege de lagere transactiekosten. Gebruikers kunnen hun bitcoin lightning wallet of hun bitcoin adres toevoegen om het versturen en ontvangen van fooien in bitcoin mogelijk te maken. Voorlopig is de integratie alleen uitgerold naar iOS-gebruikers, maar Android volgt snel, beloofde Crawford.

Begin deze maand lekte mobiele ontwikkelaar Alessandro Paluzzi een afbeelding van een reverse-engineering van het product van Twitter die de bèta voor Lightning-integratie met Tips liet zien. In een toelichting op zijn bevindingen zei hij dat de integratie gebruik zou maken van de op Lightning gerichte app Strike. Een Twitter-vertegenwoordiger bevestigde aan The Block dat de integratie Strike gebruikt.

Het productteam van Twitter onderzoekt nog manieren om uitbetalingen over de hele wereld in verschillende landen mogelijk te maken, maar het gebruik van bitcoin om te tippen verzacht dat, aldus Crawford.

“We willen dat iedereen toegang heeft tot paden om betaald te krijgen digitale valuta die meer mensen aanmoedigen om deel te nemen aan de economie en mensen helpen elkaar geld te sturen over grenzen heen en met zo weinig mogelijk frictie ons daarbij helpen,” zei Crawford tijdens een persbriefing op donderdag.

Op dat moment heeft Twitter de bevindingen van Paluzzi niet formeel bevestigd, maar productontwikkelaar Kayvon Beykpour citeerde de bevindingen met de bliksem en “binnenkort” pijl emoji’s getweet. Beykpour was ook aanwezig bij de persbriefing van vandaag en zei dat de focus van Twitter ligt op het veranderen van “fans in fondsen” in de toekomst. Deze functies zijn specifiek gericht op het uitbouwen van Twitter als een platform dat makers mondiger maakt.

Paluzzi postte eerder ook screenshots die interfaces toonden waarmee gebruikers hun Ethereum-adressen aan hun profielen konden toevoegen. De uitrol van vandaag omvat alleen een Lightning/Strike integratie. Ethereum werd niet genoemd tijdens de briefing, maar een woordvoerder van Twitter bevestigde later dat het team de integratie van andere digitale middelen met Tips onderzoekt en dat er “meer op komst is” in de toekomst. Crawford zei ook dat Twitter doorgaat met het verkennen van crypto-integraties in zijn producten.

“Er is veel intern enthousiasme en dialoog over hoe we crypto kunnen integreren in deze verschillende monetization features,” zei Crawford tijdens de briefing. “Er zijn andere potentiële opties die we vandaag nog niet hebben, maar we staan echt open om het te onderzoeken.”

Op zoek naar NFT’s

Twitter is ook blockchain-gebaseerde tools aan het verkennen buiten de scope van monetization.

Crawford deelde dat het team ook in het beginstadium is van het verkennen van niet-fungibele token (NFT) authenticatie. Gebruikers zouden hun crypto-portemonnee direct aan hun account kunnen koppelen om het eigendom van een kunstwerk te bewijzen. Dit zou authenticiteit overbrengen, en de integratie zou waarschijnlijk ook een soort van herkomstverklaring bevatten, aldus Crawford.

Om duidelijk te zijn, Twitter is in de vroege stadia van zijn NFT-project. De visuals van de authenticatie – zoals of er een badge kan verschijnen op het profiel van een eigenaar of dat hun NFT avatar een andere vorm heeft – moeten nog worden bepaald.

“We zijn geïnteresseerd in het visueel duidelijk maken dat dit een geauthenticeerde avatar is en je vervolgens interessante informatie en inzicht te geven over de herkomst van die NFT, dus dat is waar we nu zijn,” zei Crawford.

Andere niet-crypto functies, zoals real-time filters om gesprekken respectvol te houden en door gebruikers gemodereerde gemeenschappen worden ook binnenkort uitgerold, volgens het productteam.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.