[vc_row][vc_column][vc_column_text]VeChain (VEN) is een blockchain en cryptocurrency voor bedrijven die hun logistieke proces willen vastleggen of hen merk willen beschermen. Vanaf het tweede kwartaal van 2018 krijgt de cryptocurrency een rebranding naar VeChain Thor (VET). Op Vechain Thor kunnen ook Dapps worden gelanceerd, wat nu al mogelijk is bij Ethereum. Rebrandings gebeuren vaker bij cryptocurrencies zoals Antshares die omgedoopt werd naar NEO. Het voordeel van deze rebrand is dat ze deel dezelfde naam aan houden waardoor de herkenbaarheid blijft.[/vc_column_text][vc_btn title=”VeChain kopen” color=”success” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.binance.com%2F%3Fref%3D13960937|title:Binance|target:%20_blank|rel:nofollow”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat is VeChain en wat doet het?

VEN gebruikt blockchain as a service (BAAS) voor het realiseren van een systeem waarin producten gescand kunnen worden om te verifiëren of ze origineel zijn. Dit gebeurt middels speciale serienummers genaamd VID (VeChain Identity Technology) welke gekoppeld zijn aan de blockchain. Doordat er geen neppe serienummers in de blockchain gezet kunnen worden is dit een waterdicht systeem om originele producten te beschermen. Helemaal bij wederverkoop of tweedehands is het heel handig om te weten of een product origineel is. Neem een Louis Vuitton tas op marktplaats of een Rolex op EBAY. Het levert zoveel voordeel op om het product simpelweg op serienummer te scannen en te bepalen of het een origineel product is. Met name waardevolle producten die veel nagemaakt worden!

VeChain Thor (VET) rebranding

VET is de naam waaronder VEN binnenkort verder gaat. De mogelijkheden worden dan nog uitgebreider, omdat er DAPPS gelanceerd kunnen worden op VET. Daarnaast genereert iedereen die VET bezit automatisch THOR net als nu het geval is bij NEO met NEOGAS. Dit staking systeem heeft vroege NEO bezitters enorm veel extra opgeleverd. VET wordt ook gezien als een zogenaamde ‘witte coin’ dat wil zeggen een cryptocurrency met totale transparantie dat wordt veel eerder omarmt door overheden en andere spelbrekers. Bijvoorbeeld Verge (XVG) wordt gezien als een zogenoemde ‘duistere coin’, omdat deze totaal anonieme transacties bewerkstelligt en dit volgens overheden criminaliteit uitlokt. Een coin als VET krijgt veel minder weerstand. Hun unieke positie heeft dan ook al veel partnerschappen aangetrokken in China. Zo werken ze onder anderen samen met de Chinese overheid. Iets wat weinig of misschien wel ‘geen enkele andere’ cryptocurrency kan zeggen.

VeChain prijs

De huidige prijs is 4.75 USD en de verwachting is dat de prijs een flinke boost gaat krijgen in de komende tijd met de rebrand en de nieuwe mogelijkheden. VET heeft tot nu toe nog weinig concurrentie. Alleen SophiaTX heeft een soortgelijk idee. Daarnaast is er weinig weerstand en is de prijs redelijk stabiel ondanks de markt.

VeChain kopen

Momenteel is Binance één van de beste opties om VEN/VET te kopen. Het aankopen werkt hetzelfde als andere cryptocurrencies. U zet eerst een andere munt zoals Bitcoin of Ether op uw Binance account en vervolgens koopt u daarmee VEN/VET. Zie hier een instructie video.

VeChain partners

Naast een partnerschap met de Chinese overheid heeft VET ook onder andere: BMW, Oxford University (VeResearch program), PWC & DNV GL. Daarnaast biedt de Koreaanse exchange Coinnest de mogelijkheid om met FIAT direct VET te kopen (currency pair).

VeChain

VeChain masternode systeem

Naast het staken van VeChain Thor is er ook nog een masternode systeem waarmee extra coins verdiend kunnen worden. Masternodes zijn nodes voor het netwerk die minimaal 10.000 VET bezitten. Deze infographic laat zien wat de masternodes inhouden. Deze informatie wordt bevestigd door een VeChain introductie filmpje dat dezelfde percentages bonus voor masternodes weergeeft. Daarnaast zijn er nu ook de X nodes een nieuw masternode systeem. Hier is het al mogelijk om vanaf 6000 VET mee te profiteren, maar dan moeten de coins wel voor 20 maart gelocked zijn in een MyEtherWallet of op een ledger in een ERC20 wallet.VeChain[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]