Tippin.me is een nieuwe vorm van waardering tonen voor een leuke tweet of bericht met een kleine beloning via het Bitcoin Lightning Network. Het is een fantastisch voorbeeld van de mogelijkheden die het Lightning Netwerk biedt. Doordat de fees zo enorm laag zijn kan er gemakkelijk een bedrag van een paar cent gestuurd worden. Het is nu heel makkelijk om een kleine tip / fooi te geven. Je kunt je aanmelden middels je Twitter account of je kunt de knop via code integreren op websites (zie zijbalk rechts op deze website).

Tippin

Tippin wordt gezien lightning application (een lapp) oftewel een applicatie op het lightning netwerk. Allereerst kun je een account aanmaken door tippin.me te koppelen aan je twitter account. Vervolgens kun je een browser extensie installeren op Chrome of Firefox waarmee je vervolgens Tweets of Tippin buttons kunt openen en via QR code kunt tippen. Om te kunnen tippen kan je ook een app gebruiken op je telefoon die Lightning Netwerk ondersteunt. Dit zijn: Eclair Wallet (for Android) & bluewallet (iOS and Android) deze zijn ook te downloaden op Google Play of in de App store. Wanneer je deze geïnstalleerd hebt zie je rechtsonder een bliksem icoontje onder de tweets als je op twitter gaat: Tippin Wanneer je op dit icoontje klikt komt er een QR code (pop up). Vanuit die pop up kan je de QR code scannen of het adres kopiëren en vanuit je lightning app betalen. Binnen een fractie van een seconde is het geld op de plaats van bestemming. Als je op het bliksem icoontje klikt zie je ook meteen of de andere de tippin app gebruikt en of het mogelijk is om geld te sturen. De app is nog in beta fase en wordt nog getest, maar tot nu toe lijkt het een succes en is de adoptie al vrij groot. Dit soort initiatieven gaan zorgen voor steeds grotere adoptie van Bitcoin. De ontwikkelaar van Tippin denkt dat de tijd nu rijp is:
“Ik denk dat Tippin ongelofelijk populair kan worden nu het lightning network er is. Het is de eerste keer dat kleine bedragen bijna kosteloos verzonden kunnen worden. En dan ook nog eens enorm snel.”
Het initiatief is ook aan het kijken of er andere social media netwerken zijn die willen aansluiten. Het platform wordt doorontwikkeld zodat het geld meteen op je eigen wallet komt te staan.