Het is een kwestie van ‘als’, niet ‘wanneer’, voor Bitcoin om een aanbodschaarste te zien die de prijs omhoog drukt, voorspelt een analist.

Bitcoin (BTC) behield dinsdag een hogere low vannacht in wat volgens een analist kan leiden tot een aanhoudend herstel.

Gegevens van TradingView toonden aan dat BTC/USD dinsdag steeg om de $46.000 opnieuw aan te vechten.

Het paar maakte een behoorlijke crash voordat een plotselinge vlaag van volatiliteit dieptepunten produceerde van $43.380 op Bitstamp. Op het moment van schrijven zijn deze nog niet getest, met een winst van Bitcoin van ongeveer 5,5%.

“Dit zou een macro higher low kunnen zijn voor $BTC. Het fungeerde eerder als steun,” vatte populaire handelaar Pentoshi samen over het gebied direct onder rond $45.300.

“We namen de higher low uit de Macro neerwaartse trend en klommen toen zonder noemenswaardige pullbacks voor weken. Btc heeft een manier om er rot uit te zien en dan iedereen te verrassen.”

Pentoshi was maandag voorzichtig gebleven, in lijn met de verwachtingen van analisten die een dagelijkse higher low eisten om de algehele marktsterkte te behouden.

Over het geheel genomen bleef er echter genoeg om bullish over te zijn op de langere termijn.

“Bitcoin exchange reserves bereiken zeer lage niveaus. Dat is een signaal dat we meer en meer HODL’ers hebben,” merkte Michaël van de Poppe op.

Bitvavo

“Het onvermijdelijke staat nog te gebeuren, een heftige aanbodschaarste naar boven waarin we een grote run naar hogere cijfers krijgen.”

Gegevens van on-chain analytics firma CryptoQuant bevestigden dat exchange reserves deze week nieuwe meerjarige dieptepunten bereikten, en zelfs de start van de belangrijkste bull run fase in november 2020 versloegen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees hier meer over rendement versus hodlen of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.