PlanB’s BTC voorspellingen voor augustus en september waren spot on en zijn oktober slotkoers ziet bitcoin $63.000 aantikken.

Bitcoin’s prijs sloot in september op een lager niveau dan het deed in augustus. Hoewel dat misschien klinkt als een negatieve gebeurtenis voor BTC bulls, zag de populaire cryptocurrency-analist PlanB dit eigenlijk al maanden geleden gebeuren en voorspelde hij de exacte slotkoers.

Bovendien voorzag hij nog gunstigere prijzen voor eind oktober, november en december.

Slotkoers oktober met bijna ATH

BTC ging de afgelopen maanden door een rollercoaster na de piek, die het medio april bereikte van $65.000. De daaropvolgende retracement, in eerste instantie veroorzaakt door Elon Musk en later door het laatste Chinese verbod op de crypto-industrie, dreef de asset hard naar het zuiden. In de daaropvolgende maanden had bitcoin meer dan 50% van zijn waarde verloren en dumpt het onder de $ 30.000 bij tal van gelegenheden.

Het laatste voorbeeld kwam eind juli, toen BTC helemaal tot $29.000 daalde. Sindsdien is het tij echter gekeerd.

PlanB, de populaire crypto analist achter het stock-to-flow model, zag deze ontwikkelingen al vroeg. In juni postte hij een grafiek die liet zien dat zijn “worst-case scenario” voor dit jaar, gebaseerd op de prijs en on-chain metrics, deze “zwakte” in juli voorspelde.

Later voorzag hij dat BTC’s prijs augustus zou eindigen op iets meer dan $47.000, wat het ook deed. De prijslijn voor september was iets lager – rond de $43.000, wat ook gebeurde.

Bitvavo

Met zijn nauwkeurigheid in het achterhoofd, is het de moeite waard om erop te wijzen dat zijn slotvoorspelling voor oktober op $63.000 ligt. Als bitcoin dit niveau aantikt, zou de asset net iets verwijderd zijn van zijn all-time high record ($65.000). Voor november ziet hij BTC op 98.000 dollar, terwijl het prijskaartje voor december op 135.000 dollar zou liggen.

Stock to flow model

PlanB is misschien het bekendst in de cryptocurrency-gemeenschap als de bedenker van het stock-to-flow-model en zijn variaties, die BTC ook naar een zescijferig prijsgebied zien gaan tegen het einde van dit jaar.

De analist zorgde er echter voor om het verschil te onderscheiden tussen de S2F voorspelling en zijn eerder genoemde worst-case scenario.

Niettemin heeft PlanB bijgewerkt dat de slotkoers van $43.834 in september ook “als een klok werkt” voor het stock-to-flow model.

Hoewel BTC meer dan halverwege verwijderd is van de felbegeerde $100.000 mark, blijft het aantal analisten en prominente namen die een dergelijke stijging in de komende paar maanden voorzien groeien. De laatste die met zo’n getal komen zijn de mede-oprichter van Northstar en Badcharts, de CEO van Chainalysis, Adam Back, en Bloomberg’s Mike McGlone.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.