15 januari is een datum waarop velen anticiperen met betrekking tot de historische iFinex v. NYAG-zaak. Hier is alles wat u erover moet weten.

Velen op het gebied van cryptocurrency hebben onlangs de aanstaande 15 januari datum besproken als een belangrijke overweging voor de lopende zaak tussen het kantoor van de New York Attorney General (NYAG) en iFinex, het moederbedrijf van Bitfinex en Tether.

Met dit in gedachten vindt u hieronder een uitgebreide samenvatting van wat er is gebeurd en wat u op deze datum kunt verwachten.

De NYAG v. IFinex Case: wat is er gebeurd?

In april 2019 beweerde het kantoor van de procureur generaal van New York dat de populaire cryptocurrency exchange Bitfinex $ 850 miljoen verloor en vervolgens geld gebruikte van de aangesloten stablecoin operator Tether (het bedrijf dat USDT uitgeeft) om het tekort te dekken.

Cryptocurrency kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Zoals er werd gemeld, gaf Tether later een verklaring af via een blogpost waarin stond dat de beschuldigingen in “kwader trouw” waren geschreven en ook “doorzeefd met valse beweringen”.

In mei 2019 verleende rechter Joel Cohen een gedeeltelijk verblijf op het verzoek van het NYAG-kantoor om documenten van de twee bedrijven tot hun hoorzitting op 29 juli plaatsvindt. Tijdens die hoorzitting besloot de rechter in de zaak, Joel Cohen, de voorlopige voorziening te verlengen omdat hij niet klaar was om een ​​definitieve beslissing te nemen over de vraag of de zaak moet worden voortgezet of moet worden afgewezen. Daarom verlengde hij dat bevel met 90 dagen.

In augustus presenteerde de NYAG echter nieuw bewijs over de zaak, waarin werd beweerd dat Bitfinex en Tether niet alleen de $ 850 miljoen verdoezelden, maar ook de klanten van New York langer hadden gediend dan ze beweerden. Gedeeltelijk vermeldde het document:

“De OAG heeft substantiële banden tussen Respondenten en New York blootgelegd met betrekking tot de bedrijfsactiviteiten van Respondenten; handelen op het Bitfinex platform; de uitgifte, aflossing en verhandeling van aanbestedingen; gebruik van financiële instellingen om geld te verplaatsen en stortingen en opnames van klanten te verwerken; en verklaringen aan de markt die mogelijk misleidend waren.”

In wezen viel de NYAG ook Bitfinex ‘LEO initiële ruilaanbod aan en beweerde dat het “alle indicaties heeft van een effectenuitgifte die onderhevig is aan de Martin Act, en dat er reden is om aan te nemen dat de uitgifte verband houdt met de zaken die worden onderzocht”, wat betekent dat de bedekken.

Bovendien riep de NYAG de motie van iFinex op om “een ongepaste poging om een ​​wettig onderzoek te belemmeren” af te wijzen.

Het bevel om documenten in te leveren

In september 2020 oordeelde rechter Cohen dat Bitfinex en Tether documenten met details over hun financiële relatie en geschiedenis aan het kantoor van de NYAG moeten overhandigen. Daarnaast verlengde hij ook een bevel dat Tether verbood om geld aan Bitfinex te lenen met nog eens 90 dagen.

Echter, op 9 december 2020 diende Letitia James, de procureur-generaal, een document in waarin Justitie Cohen werd gevraagd de deadline te verlengen tot 15 januari 2021. James zei dat “de partijen blijven samenwerken aan de productie van documenten in reactie op het 354 Bevel, en verwacht dat de productie in de komende weken kan worden afgerond. “

Waarom is de deadline van 15 januari belangrijk?

Hiermee komen we aan op het moment van schrijven en het belang van de deadline van 15 januari. Er zijn een paar redenen waarom dit in dit geval een kritiek punt is. Ten eerste vereist het dat iFinex de nodige informatie verstrekt zodat de NYAG haar onderzoek kan voortzetten en de gegrondheid van haar beweringen verder kan onderbouwen.

En wat misschien nog belangrijker is, is de aard van de documentatie. In wezen moet iFinex materiaal produceren over het proces waarmee ze bepalen of, wanneer en hoe aanbestedingen, banken, documenten en communicatie met betrekking tot specifieke uitgiften en aflossingen moeten worden uitgegeven en verzilverd, evenals handelsactiviteiten op het Bitfinex-handelsplatform met betrekking tot tethers en bitcoin.

Dit is een mijlpaal voor de hele cryptocurrency ruimte, aangezien USDT de meest populaire en grootste stablecoin op de markt is. Het bedrijf dat het uitgeeft, is in het verleden bij veel schandalen betrokken geweest, waarbij velen twijfelden aan het feit dat het daadwerkelijk wordt ondersteund door de Amerikaanse dollar.

Meer Crypto nieuws.