De nieuwe onderneming streeft hyperbitcoinisatie na door de snelheid van het Lightning Network te combineren met de architectuur van een open peer-to-peer platform.

Synonym Software Ltd., een bedrijf opgericht door stablecoin-uitgever Tether Holdings Limited, is dinsdag officieel van start gegaan met een zeer ambitieus project om Bitcoin (BTC) transacties mainstream te brengen via een onafhankelijk financieel platform dat gebruik maakt van het Lightning Network.

Het doel van Synonym is om zelf-eigenaarschap en controle van crypto-activa mogelijk te maken door het creëren van een open financieel ecosysteem dat gebruik maakt van Bitcoin en het Lightning Network, kondigde het bedrijf dinsdag aan. CEO John Carvalho zei: “Hyperbitcoinisatie zal niet vanzelf gaan. Om te kunnen leven in een wereld zonder grote banken, onderdrukkende regelgeving of en andere zaken die over ons leven heersen, hebben we een strategie en ecosysteem nodig om de oude economie te vervangen. Dat is waar Synonym om de hoek komt kijken.”

Begin direct! Maak een account

Het eerste protocol dat Synonym lanceert heet Slashtags, een interoperabiliteitsraamwerk voor private netwerken dat niet afhankelijk is van blockchain-technologie en door elk platform gebruikt kan worden voor coördinatie, privacy en consensus.

Het Bitcoin-netwerk heeft onlangs zijn langverwachte Taproot-upgrade voltooid, die gericht is op verbeterde transactie-efficiëntie, privacy en smart-contractfunctionaliteit. Taproot markeert de eerste grote upgrade van het Bitcoin-netwerk sinds Segregated Witness, ook bekend als SegWit, helemaal terug in 2018. SegWit culmineerde uiteindelijk in de lancering van het Lightning Network, Bitcoin’s second-layer scaling solution.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Schaalbaarheid wordt genoemd als een van de grootste obstakels voor de massale adoptie van Bitcoin als transactievaluta. Het Lightning Network wil het probleem van schaalbaarheid oplossen door transacties buiten de keten mogelijk te maken. Het aantal Lightning Network nodes, die betalingskanalen met elkaar openen, is volgens bronnen in de sector de afgelopen 12 maanden met 128% gestegen.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin meer dan 43% van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency in handen. De belangrijkste digitale munt bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt ten noorden van $69.000 te midden van een groeiende mainstream adoptie en erkenning van financiële elites dat crypto een nieuwe activaklasse is.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.