Inhoud

  • Niets nieuws
  • Ripple wil dat XRP-houders tussenbeide komen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission wil voorkomen dat XRP-houders zich mengen in de rechtszaak tegen Ripple, met de uitleg dat het geen individuele beleggers op de secundaire markt heeft aangeklaagd.

In haar verzet tegen de motie om tussenbeide te komen, stelt zij dat de verzoekers haar dwingen om een handhavingsactie tegen hen in te stellen, wat een beslissing is die aan het oordeel van het agentschap is overgelaten:

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

XRP houders proberen in wezen de SEC te dwingen om een handhavingsactie in te stellen tegen individuele secundaire markt XRP beleggers.

De regelgever voegt eraan toe dat dergelijke particuliere vorderingen worden uitgesloten door soevereine immuniteit, een argument dat oorspronkelijk werd aangevoerd in zijn motie om het mislukte verzoekschrift van de beleggers voor een dagvaarding te verwerpen.

Bovendien beweert de SEC dat de eisers geen genoegdoening kunnen krijgen van beurzen die de handel in XRP hebben opgeschort of de token van de beurs hebben gehaald, omdat zij geen partij zijn in de rechtszaak.

Niets nieuws

De SEC beweert dat de eisers eigenlijk geen nieuwe argumenten naar voren hebben gebracht. In plaats daarvan hebben ze de argumenten gekopieerd die al door Ripple waren aangevoerd.

De investeerders bieden een lijst van opnieuw herhaalde verklaringen die zich richten op de regelgevende status van XRP, de vermeende toepassingen ervan, en andere kwesties die “krachtig” worden betwist door de bestaande partijen.

Bovendien stelt de SEC dat XRP-houders proberen een “kruistocht” te beginnen tegen de overheidsinstantie om haar vermeende corruptie bloot te leggen. Het impliceert ook dat advocaat John Deaton, die de inspanning leidt, probeert zijn Twitter-clout op te krikken:

Tussen 28 februari en 14 maart 2021 stapte Deaton – die opmerkte dat hij steeds “populairder” werd op Twitter voor zijn inspanningen – over van een strategie om dagvaarding te eisen naar het verzamelen van deelnemers in een potentiële groepsactie tegen de SEC.

Bitvavo

Ripple wil dat XRP-houders tussenbeide komen

De SEC houdt vol dat de belangen van XRP-houders al “adequaat vertegenwoordigd” worden door Ripple.

In zijn eigen reactie schrijft de aanbieder van gedistribueerde grootboektechnologie echter dat het de roerende partijen zou moeten worden toegestaan om zich in de zaak te mengen, omdat ze “sterke en duidelijke” belangen hebben bij de regelgevende status van XRP.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).