In het kort:

  • Michael Saylor heeft bitcoin omschreven als een “hardere activa dan goud” omdat het aanbod niet kan worden gewijzigd, ongeacht de prijs.
  • Hij zei dat hij geïnteresseerd is in het kopen en holden van BTC voor de lange termijn.
  • Bitcoin trekt meer nieuwkomers aan.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, gelooft dat bitcoin een hardere asset is dan goud en minder snel waarde verliest door druk op het aanbod.

In een interview met Daniela Cambone van Stansberry Research zei Saylor dat goud gewoon een grondstof is waarvan het aanbod kan worden vergroot, in tegenstelling tot bitcoin.

Volgens Saylor heeft zijn recente beslissing om $ 425 miljoen van de kasreserves van zijn bedrijf naar bitcoin te verplaatsen, hem geholpen. Hij verklaarde ook dat de tussenkomst van de Federal Reserve bij het vergroten van de geldhoeveelheid in het afgelopen decennium de vrees veroorzaakte dat zijn Amerikaanse dollarreserves in de loop van de tijd aan waarde gaan verliezen.

Goud versus Bitcoin: de positie van Saylor

Saylor zei dat goud zich fundamenteel gedraagt ​​als de grondstof die het is. Dit betekent in zijn woorden dat als de prijs van goud stijgt, de prikkel voor goudwinning en -prospectie ook stijgt, wat onvermijdelijk zal leiden tot een grotere goudvoorraad, resulterend in een prijsdaling.

Bitcoin daarentegen heeft een vast aanbod – hoe hoog de prijs ook gaat, er is geen manier om meer bitcoin te creëren dan 21 miljoen. Dit maakt naar zijn mening bitcoin “een hardere asset dan goud”. Volgens hem motiveerde dit hem om 75 procent van de reserves van zijn bedrijf om te zetten van wat hij eerder ‘een smeltend ijsblokje van $ 500 miljoen’ had genoemd.

Bitcoin nieuwelingen

Saylor’s andere uitgangspunt voor het holden in bitcoin is dat het een ongekende hoeveelheid liquiditeit biedt in vergelijking met andere effecten die doorgaans op de financiële markten worden gebruikt. In tegenstelling tot goud of de Amerikaanse dollar, zei hij, kan bitcoin op elk moment van de dag, het hele jaar door en overal op aarde worden geliquideerd in ruil voor iets anders.

Bitcoin trok de afgelopen dagen ook een nieuwe investeerder aan. Voormalig UKIP-Europarlementariër Godfrey Bloom kondigde op Twitter aan dat hij voor het eerst bitcoin kocht en zei dat hij al veel goud- en zilveractiva in zijn portefeuille had. Bloom is 70 jaar oud en wil meer weten over crypto.

Ondertussen onthulde Saylor van MicroStrategy dat de beslissing om een ​​bitcoin whale te worden binnen het bedrijf werd verwelkomd, aangezien zijn werknemers bitcoin zien als het paradepaard van een nieuwe digitale golf. Het doet waarschijnlijk geen pijn dat bitcoin year to date beter heeft gepresteerd dan de meeste andere activa, waaronder goud en de S&P 500.

Saylor zei dat zijn interesse in bitcoin voor de lange termijn is en hij zal niet voorspellen hoe hoog de prijs gaat. Dit, zei hij, is omdat hij niet geïnteresseerd is in kopen en verkopen op de manier van een daghandelaar, maar in kopen en vasthouden zoals Warren Buffett.