De moeilijkheidsgraad en hash rate van Bitcoin zijn hoger dan ooit nu de markten zich voorbereiden op de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen.

Bitcoin begint een nieuwe week op bekend terrein terwijl de markten zich verplaatsen naar de verkiezingen van 2020 in de Verenigde Staten, waar gaat het nu naartoe? We bekijken vijf factoren die de prijsactie van BTC in de komende week kunnen beïnvloeden.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Amerikaanse verkiezingen versus stimulans

De VS is deze week het vaste middelpunt als het gaat om macromarkten. De verkiezingen van 3 november beloven de sfeer te bepalen naarmate het duidelijker wordt welke kant het Witte Huis zal controleren.

Analisten hebben gewaarschuwd dat een overwinning van de Democraten de dollar zou aantasten, en dat de vooruitzichten op lange termijn al wankel zijn. De herverkiezing van Donald Trump zou echter niet voldoende zijn om de dollar uit gevaar te houden, zei Goldman Sachs vorige week.

Bij uitbreiding komen er oproepen voor safe haven goud om na november serieuze vooruitgang te boeken – ongeacht de verkiezingsuitslag. Volgens anderen is het echter Bitcoin die indrukwekkender gaat profiteren.

De sterkte van de dollar blijft op de radar van Bitcoiners dankzij de omgekeerde correlatie tussen BTC / USD en de Amerikaanse dollar valuta index (DXY). Ondanks dat deze correlatie de afgelopen weken minder duidelijk werd, kan een plotselinge verzwakking van de USD mogelijk een zegen zijn voor de grootste crypto currency.

Niet alleen verkiezingen, maar ook wat ervoor komt, is een onderwerp van interesse. In het bijzonder zijn er nieuwe hints gekomen over een coronavirus stimulusovereenkomst die vóór de verkiezingsdag werd gesloten.

Mocht dit gebeuren, dan zal meerdere triljoenen dollars aan liquiditeit bijdragen aan de snelgroeiende Amerikaanse schuldenstapel, waarbij Amerikanen voordelen zien zoals een nieuwe stimuleringscheck van $ 1.200.

Europa zint op meer steun

In Europa draait het beeld rond de reactie van de Europese Centrale Bank (ECB) op het Coronavirus, dat zijn greep op het hele continent blijft verstevigen.

ECB-president Christine Lagarde zei maandag tegen de Franse krant Le Monde dat er meer financiële instrumenten overblijven om de eurozone indien nodig te ondersteunen. Bovendien zou het herstelfonds van $ 878 miljard van de ECB een permanent kenmerk moeten worden.

Het coronavirus-stimuleringsprogramma van de bank bedroeg € 1,5 biljoen aan activa-aankopen.

“De opties in onze toolbox zijn niet uitgeput”, zei ze.

“Als er meer moet worden gedaan, zullen we meer doen. Toen ik mijn functie opnam, kreeg ik te horen dat ik niets meer te doen had, dat alles was gedaan. Maar dat was duidelijk niet het geval! “

Het potentieel voor instabiliteit in de eurozone wordt nog versterkt door de Brexit, die steeds meer afstevent op de ‘no deal’- door het Verenigd Koninkrijk.

Toen premier Boris Johnson vorige week de waarschijnlijke uitkomst van het proces aankondigde, reageerden de markten echter nauwelijks op het nieuws.

Bitcoin fundamentals hebben nieuwe records bereikt

Bitcoin bleef het afgelopen weekend praktisch gelijk met slechts een korte piek boven $ 11.500 in tegenstelling tot de sideways activiteit.

Desondanks blijven op technisch niveau tekenen van recordsterkte deze maand binnenkomen. De moeilijkheid, die een schatting geeft van de concurrentie van miners en netwerk security, is nu terug op het hoogste niveau ooit.

Twee dagen geleden zagen we na de laatste aanpassing in de moeilijkheidsgraad (bitcoin mining) toenemen met meer dan de verwachte 3,5%.

Tegelijkertijd klom de hash-rate op maandag ook naar een nieuw gemiddelde aller tijden. Op het moment van schrijven bedroeg de geschatte rekenkracht voor mining 146 exahashes per seconde (EH / s).

Een populaire theorie is de prijs de hash rate volgt, aangezien miners meer dan optimistisch zijn over Bitcoin als een investeringsvooruitzicht op de lange termijn.

Bitcoin 7-day average hash rate 1-month chart
Bitcoin 7-daagse gemiddelde hash-rate 1-maandgrafiek

Analist kijkt naar $ 12.000 BTC prijsuitbraak

Analist Michaël van de Poppe wordt een cruciale prijstransformatie voor Bitcoin steeds plausibeler.

In zijn laatste video-update op zondag benadrukte hij dat verschillende jaren van wekelijkse sluitingen onder het aanzienlijke weerstandsniveau van $ 12.000 binnenkort zouden eindigen.

Sinds de start van de bearmarkt begin 2018 heeft $ 12.000 een afwijzingspunt gevormd voor de wekelijkse chart, maar consolidatie hieronder kan niet eeuwig duren, betoogde Van de Poppe.

“Het is zeer waarschijnlijk dat we een rally gaan maken richting het gebied van $ 16.000 tot $ 17.000, want dat is het voor de hand liggende niveau en de laatste hindernis voor Bitcoin om de hoogste punten ooit te breken”, vatte hij samen.

Zo’n stijging zou worden gevolgd door een nieuwe consolidatieperiode die wel eens langer zou kunnen duren dan de huidige. Als er zich een bullmarkt voordoet, wordt deze echter aangedreven door Bitcoin.

“De belangrijkste drijfveer van de volgende bullmarkt zal nog steeds Bitcoin zijn”, voegde Van de Poppe eraan toe, waarbij hij de kijkers aanbeveelt om een ​​poging te doen om zelfs in het bereik van $ 16.000 BTC te verzamelen.

“$ 11.400 is nog steeds een erg goedkope prijs per bitcoin”, voegde hij eraan toe in een tweet.

‘Greed’ staat weer op het menu

In lijn met de geleidelijk toenemende prijssterkte komt het beleggers sentiment, dat volgens één indicator hebzuchtiger wordt.

In zijn laatste marktlezing is de Crypto Fear & Greed Index terug in het “greed” -gebied, na een lichte stijging van “neutraal” in de afgelopen week.

Dit suggereert dat het sentiment onder Bitcoin investeerders anticipeert op een bullish voorschot, maar er is een voorbehoud: als de prijs te snel stijgt, wordt ‘greed’ ‘extreme greed’, onder welke omstandigheden de Index zegt dat een correctie veel waarschijnlijker is.