PayPal gaf de hele Bitcoin markt in maart een boost toen het een nieuwe “checkout met crypto” optie lanceerde waarmee klanten handelaren in cryptocurrency kunnen betalen. Nu is de betalingsgigant klaar om het bereik van Bitcoin nog verder uit te breiden met een nieuwe cryptofunctie in zijn populaire peer to peer app Venmo.

Op dinsdag zei PayPal dat het is begonnen met het uitrollen van een crypto knop voor zijn 77 miljoen Venmo gebruikers. Met de knop kunnen gebruikers direct voor slechts $1 aan Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) of Bitcoin Cash (BCH) kopen en naar vrienden sturen via de app.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

“Klanten hebben de mogelijkheid om cryptocurrency te kopen en verkopen met behulp van fondsen van hun saldo met Venmo, of een gekoppelde bankrekening of bankpas. Alle transacties worden direct in de Venmo app beheerd”, aldus het bedrijf in een verklaring waarin het nieuws wordt aangekondigd.

De uitrol van de crypto functie, die gebruikers kunnen bereiken door te klikken op het menu in de rechterbovenhoek van de Venmo app, zal ook een set van educatief materiaal omvatten dat volgens het bedrijf de verschillende aspecten van Bitcoin en cryptocurrency duidelijk zal maken.

De aankondiging van Venmo is belangrijk, niet alleen vanwege de omvang en snelle groei van het platform. De nieuwe crypto functie zal waarschijnlijk ook een bredere impact hebben omdat Venmo gebruikers aanmoedigt om hun activiteiten te delen in een sociale stream die zichtbaar is voor anderen – in de praktijk betekent dit dat Venmo gebruikers binnenkort berichten zullen zien als “Alice stuurde Youssef $50 aan Bitcoin,” wat op zijn beurt kan dienen als gratis publiciteit voor crypto.

Eerdere crypto gerelateerde aankondigingen van PayPal hebben geleid tot een stijging van de prijs van Bitcoin, hoewel het vooralsnog onduidelijk is of het Venmo nieuws een vergelijkbare marktbewegende gebeurtenis zal blijken te zijn, vooral omdat een groeiend aantal platforms overgaat tot het integreren van crypto aanbod.

De aankondiging van Venmo vermeldde niet de kosten voor het kopen en gebruiken van Bitcoin, maar een woordvoerder zei dat de kosten dezelfde zouden zijn als voor PayPal. Die kosten beginnen bij 50 cent voor transacties onder de 25 dollar, en lopen dan op tot 2,3% voor transacties onder de 100 dollar en 1,5% voor transacties boven de 1.000 dollar.

Om cryptotransacties te faciliteren, zal Venmo vertrouwen op Paxos, een New Yorks bedrijf dat gespecialiseerd is in veilige blockchain transacties voor een verscheidenheid aan digitale activa, en dat ook de back end levert voor PayPal’s crypto aanbod.

Sinds PayPal vorig jaar Bitcoin aan zijn platform toevoegde, heeft PayPal CEO Dan Schulman de bredere mogelijkheden van crypto-technologie snel omarmd. In een recent interview legde Schulman uit hoe hij crypto ziet als deel van de grotere strategie van het bedrijf om de betalingskosten te verlagen, en een “super app” ervaring te creëren die ernaar streeft dat klanten PayPal’s portemonnee gebruiken voor alles van winkelen tot financiële diensten tot identificatie.

Ondertussen is het bedrijf ook bezig geweest om consumenten Venmo te laten behandelen als meer dan een betalingsapp voor peer-to-peer transacties. Deze inspanning omvat het aanmoedigen van handelaren om Venmo betalingen te accepteren, en klanten directe stortingen te laten ontvangen op hun Venmo-rekeningen. De toevoeging van cryptodiensten kan op termijn het doel van het bedrijf bevorderen om consumenten zijn digitale portefeuilles als alles in één diensten te laten beschouwen. Tijdens een recente earnings call noemde Schulman crypto en Venmo als twee van PayPal’s super business units.

Schulman heeft ook verklaard dat hij niet verwacht dat PayPal in navolging van Tesla en Square ook Bitcoin op de balans zal zetten. In plaats daarvan heeft hij aangegeven dat hij het geld van het bedrijf liever gebruikt voor overnames, ook in de crypto sfeer. Een van die recente overnames was die van crypto beveiligingsbedrijf Curv, dat PayPal vorige maand kocht voor bijna 200 miljoen dollar.

Schulman heeft ook bekendgemaakt dat de crypto eenheid van het bedrijf heeft geëxperimenteerd met een verscheidenheid aan blockchains, waaronder Ethereum, als een middel om de betalingsefficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen. De CEO heeft ook aangegeven dat PayPal niet van plan is om te concurreren met Coinbase in de cryptoexchange sector, maar in plaats daarvan strategisch samenwerkt met verschillende bedrijven om te profiteren van verschillende crypto kansen.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).