OpenNode streeft ernaar om de meest eenvoudige en betrouwbare betalingsmethode voor bedrijven te zijn. OpenNode biedt een robuust platform dat bestaat uit een eenvoudig te gebruiken oplossing voor eCommerce, retail plugins en API’s voor betalingsinfrastructuur. Je kunt gratis een account maken op het platform en binnen vijf minuten beginnen met ontvangen van Bitcoin (via Lightning). Een simpele plugin integratie in een webshop, zelf facturen maken of betaal knoppen. De eerste 25.000 in handel is gratis en vervolgens betaal je 1% transactiefee.

Met Bitcoin zijn ​​financiële diensten nu beschikbaar voor iedereen met een idee; Bitcoin moet echter gemakkelijk toegankelijk zijn voor massale acceptatie. Met OpenNode willen zij de kloof tussen deze technologie en de rest van de wereld overbruggen. Om dit doel te bereiken heeft het bedrijf een eenvoudig betalingsplatform gebouwd voor mensen in de derde, tweede en eerste wereld. De missie van het bedrijf is om een ​​toekomst zonder grenzen te creëren waarin alledaagse transacties met Bitcoin worden gebruikt. Zie voorbeeld betaalknop waarin betaling van 1000 sats wordt gevraagd (3 cent).

OpenNode is opgericht door Afnan Rahman, Brandon Lewis en Joao Almeida. Rahman en Lewis leveren regelmatig bijdragen aan het Bitcoin ecosysteem. Ze ontmoetten hun derde medeoprichter, Almeida, toen het trio een bijdrage leverde aan de open source Bitcoin Lightning-portemonnee, Zap.

Het trio begon met de ontwikkeling van OpenNode in mei 2018 en lanceerde kort daarna een beta versie van het product. Vandaag kondigden ze een inzamelingsronde van $ 1,25 miljoen aan, geleid door Tim Draper, een in de VS gevestigde venture capitalist en Bitcoin voorstander. “Tim Draper is geïnteresseerd in hoe Bitcoin gaat schalen,” vertelde Rahman aan The Block.

Sinds de start van het team is de capaciteit van het Lightning Network gegroeid tot 742 Bitcoins, volgens Lightning Network data site 1ML. “We zijn van plan de drijvende kracht te zijn achter de acceptatie van bitcoin”, zegt Joao Almeida, CTO bij OpenNode.

Door de integratie met het Lightning Network worden transactie meteen afgehandeld tegen een enorm lage transactiefee.

OpenNode was eind 2018 al beschikbaar in 19 landen en had 300 actieve gebruikers die een maand per maand tussen $ 10k- $ 20k aan bitcoins door het platform verplaatsen. Het bedrijf rekent een transactiefee van één procent om inkomsten te genereren.

Grappig is dat Roger Ver ook geprobeerd heeft Bitcoin Cash te laten koppelen aan het platform. Hij bood het bedrijf $1,25 miljoen aan op voorwaarde dat Bitcoin Cash geaccepteerd zou worden als betaalmiddel. OpenNode heeft ervoor bedankt:

Thanks for the $1.25MM offer @rogerkver, but we’re going to have to turn it down. Our vision of a better, more open financial system is only possible with Bitcoin.”

Rui Gomes, mede-oprichter van OpenNode, doet er nog een schepje bovenop en maakt het hele schouwspel nog wat spectaculairder. Hij noemt Bitcoin Cash “inferieur geld”. “No amount of money will make us service inferior money.”