Grayscale heeft formulier 19b-4 ingevuld, dat is opgemerkt door de SEC. Dit betekent dat het aftellen voor de toekomstige hoorzitting is begonnen, volgens ETF Hearsay.

Volgens de kennisgeving zal de commissie binnen 45 dagen na de datum van publicatie van de door Grayscale ingediende kennisgeving in het Federal Register de regelwijziging goedkeuren of afkeuren of overgaan tot het bepalen of de regel moet worden afgekeurd.

De omzetting van het GBTC-fonds werd aangekondigd kort na de goedkeuring van de eerste Amerikaanse futures-backed Bitcoin ETF door ProShares, die meer dan $ 1 miljard naar de cryptocurrency-markt bracht.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

Het nieuws over de mogelijke conversie van Grayscale’s Bitcoin-fonds werd niet zo aangenaam ontvangen als het bedrijf verwachtte. Volgens commentaren op sociale netwerken zijn gebruikers en eerdere klanten van Grayscale niet blij met de negatieve premie waartegen het fonds wordt verhandeld.

Aangezien directe Bitcoin-exposure een handigere oplossing is voor retail traders, verliest het fonds van Grayscale, met een premie van gemiddeld 20%, zijn bestaansrecht sinds institutionele beleggers ProShares-producten kunnen gebruiken om dezelfde blootstelling te krijgen met lagere premies.

Bitvavo

Met de omzetting naar ETF zou het product van Grayscale meer belangstelling van beleggers kunnen krijgen, wat ook extra fondsen naar de markt zal brengen. De datum van de hoorzitting is nog door geen van beide partijen bevestigd en kan om welke reden dan ook nog steeds worden uitgesteld, vertraagd of verplaatst naar een andere datum.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.