Ontwikkelaars Input Output Global (IOG) rolden zondagavond laat Alonzo uit, waarmee voor het eerst smart contract functionaliteit op Cardano mogelijk werd.

Tegenstemmers hadden hun twijfels geuit of dat überhaupt wel ging gebeuren, laat staan op tijd. Niettemin, met deze belangrijke mijlpaal bereikt, richt de aandacht zich nu op het Cardano ecosysteem en hoe het de komende maanden zal worden ingevuld.

Sidney Vollmer, het hoofd van Brand en Comms bij de Cardano Foundation, stuurde een tweet uit waarin hij de gemeenschap plaagde met wat er komen gaat.

Vollmer zei dat alles onthuld zal worden op de aankomende Cardano Summit. Hij voegde er zelfverzekerd aan toe dat het “de mensen versteld zal doen staan.”

“Ik wil niet echt opscheppen of zo, maar…

sommige van de partnerschappen die we aankondigen op de #CardanoSummit zullen mensen versteld doen staan. Echt dankbaar voor de kansen die we [email protected] om de wereld ten goede te veranderen, en samen plezier te hebben.

Tune in.”

Terwijl crypto wel een reputatie heeft voor hype en ongefundeerde claims, en niet te vergeten de veelvuldige ergernis van de aankondiging, is Cardano één project dat zich niet schuldig maakt aan deze dingen.

Met dat in gedachten, wie zijn deze partners, en hoe kan iedereen profiteren?

Speculatie over Cardano partnerschappen neemt toe

Het goede nieuws is dat de Cardano Summit binnenkort zal plaatsvinden. Dat betekent dat we niet lang hoeven te wachten op details over wie deze partners zijn en hun rol binnen het ecosysteem.

De conferentie begint volgend weekend op 25-26 september, als een mix van zowel live als virtuele evenementen.

Registratie is nu open op https://summit.cardano.org/

Wat betreft het verzamelen van informatie over de partnerschappen, wordt het mysterie nog groter door het ontbreken van een routebeschrijving en een sprekerslijst.

Verder onderzoek leverde weinig op over deals die “de mensen versteld doen staan”. Om dat te laten gebeuren, verwacht men samen te werken met een bekende naam die een leider is in zijn vakgebied.

Wat dat betreft, duizelt het brein van de mogelijkheden.

Bitvavo

Het is tijd om realistisch te worden

Met de komst van smart contracts, kan Cardano alles doen wat Ethereum kan doen.

Volgens cardanocrowd.com zijn er momenteel al 60 dApps beschikbaar, waaronder Space Budz NFTs, de Nami wallet, games, en een liquiditeitsprotocol genaamd Liqwid Finance.

Een blik op de beschikbare categorieën laat een schat aan opties zien, waaronder crowdfunding, verzekeringen, governance, identiteit en sociaal, om er maar een paar te noemen.

Echter, IOG’s Marketing Directeur, Tim Harrison, vond het nodig om de verwachtingen te temperen. In een blog post schreef Harrison dat het tijd zal kosten voor het ecosysteem om zich te vullen. Misschien langer voor gebruikers tractie om voet aan de grond te krijgen.

“Cardano watchers verwachten misschien een verfijnd ecosysteem van consument-ready DApps die onmiddellijk na de upgrade beschikbaar zijn. Verwachtingen moeten hier gemanaged worden.”

Hij voegde eraan toe dat het Ethereum twee jaar kostte vanaf de lancering voordat de eerste smash hit dApp in CryptoKitties.

Ondanks Vollmer’s enthousiasme is er dus nog een lange weg te gaan.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.