Sinds hij eind vorig jaar de cryptoscene binnenging, is Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, een soort Bitcoin uithangbord geworden MicroStrategy werd het eerste beursgenoteerde bedrijf dat Bitcoin vasthield als onderdeel van haar treasury beleid.

Destijds stuitte de wissel van activa op met schroom van een aantal aandeelhouders van het bedrijf. Ze vroegen zich af of het juist was om weinig contant geld te hebben, maar ook veel Bitcoin.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Saylor legde zijn redenering echter uit in een interview met Morgan Creek Digital CEO en Bitcoin-bull, Anthony Pompliano.

“Het probleem is dat ik veel contant geld heb en ik zie het wegsmelten … ze zijn slimmer dan ik, ik maak geen grapje, ik meen het serieus, ze zijn slimmer dan ik. Ze wisten voordat ik het wist dat contant geld rotzooi is, en je bent een dwaas om op het geld te zitten.”

De boodschap is sindsdien uitgegroeid tot een strijdkreet waarom meer bedrijven dit voorbeeld zouden moeten volgen. Zeker gezien de altijd aanwezige dreiging van inflatie in deze onzekere tijden.

Om deze strategie te verdubbelen, kondigde Saylor eind vorig jaar aan dat MicroStrategy 29.646 Bitcoin extra had gekocht. Het totale bezit van het bedrijf op 70.470 BTC brengen, met een gemiddelde aankoopprijs van $ 15.964 per munt.

Tegen de huidige prijzen is dat een winst van $ 18,8k, of + 120%. Geëxtrapoleerd over de totale holdings, komt de winst uit op een niet al te schamele $ 1,3 miljard.

Hoewel de sceptische aandeelhouders in het begin misschien hun twijfels hadden, lijkt het Bitcoin spel voorlopig een geniale slag te zijn geweest.

Bitcoin is beter inzetbaar dan technische aandelen


In zijn laatste interview met Chris Jaszczynski van MMCrypto vertelt Saylor openhartig over alles wat met Bitcoin te maken heeft. Op een gegeven moment deelde hij zijn inzicht over het investeringspotentieel van de toonaangevende cryptocurrency.

Hij gelooft dat, zelfs na het overschrijden van $ 30k, de samenvloeiing van macro-economische factoren betekent dat het opwaartse potentieel op lange termijn voor Bitcoin enorm is.

Daarover zei Saylor, als een vroege investeerder in technische aandelen, dat geen enkele er zo goed uitziet als Bitcoin nu.

“Ik heb in alles geïnvesteerd, ik was een vroege investeerder in Apple, Facebook, Amazon, Google, OpenTable, eBay en PayPal. En ik heb enorme bedragen verdiend. Ik heb 10x, 20x mijn geld verdiend met die dingen en laat me je vertellen, geen van hen ziet er zo goed uit als dit er voor mij uitziet. “

Saylor breidt zich verder uit en stelt dat de drijvende kracht achter dit denken een aanstaande stroom van kapitaal is, bestaande uit “contanten, schulden, aandelen, commercieel onroerend goed indexen”

Zijn schattingen zorgen voor een instroom van ongeveer $ 300 – $ 400 biljoen die zijn weg zal vinden naar de marktkapitalisatie van Bitcoin. Een prijs van $ 14 miljoen per Bitcoin kan dit betekenen.

Daarmee staat Saylor nu bovenaan de competitie voor de hoogste Bitcoin prijsvoorspelling.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: