Inhoud

  • “Bitcoin’s historische piek aangewakkerd door inflatiezorgen”
  • Beleggers verschuiven van goud naar Bitcoin; BTC ETF hype vervaagt snel
  • Paul Tudor Jones zegt dat BTC aan het winnen is tegen goud
  • Peter Schiff gelooft nog steeds in goud

Volgens het recente Bloomberg-stuk rekent JPMorgan investment banking-behemoth erop dat het niet de BITO Bitcoin ETF was die dinsdag op de NYSE werd gelanceerd en die het vlaggenschip van de cryptocurrency naar een nieuwe all-time high van $ 66.930 duwde.

“Bitcoin’s historische piek aangewakkerd door inflatiezorgen”

Strategen van JPMorgan rekenen erop dat de meest waarschijnlijke reden voor de enorme Bitcoin-stijging naar een nieuwe all-time high op woensdag de inflatie is geweest, in plaats van de BITO Bitcoin ETF die op 19 oktober door ProShares op de NYSE van Fidelity werd uitgerold. Dit betekent dat BTC stijgt als gevolg van monetaire toegang, zegt hoofdeconoom bij Tressis, Daniel Lacalle.

Nikolaos Panigirtzoglou en de andere strategen van de bank schreven dat het onwaarschijnlijk is dat een ETF-lancering veel nieuw kapitaal naar de toonaangevende digitale activa zal trekken. De reden is volgens hen eerder dat mensen denken dat Bitcoin een sterkere bescherming biedt tegen inflatie dan goud. Ze hebben sinds begin september gezien hoe geld uit goud-ETF’s en in Bitcoin is gestapt.

Beleggers stappen over van goud naar Bitcoin; BTC ETF-hype vervaagt snel

Volgens JPMorgan-experts heeft goud de laatste tijd het vertrouwen van beleggers verloren wat betreft zijn vermogen om inflatie te weerstaan, en beleggers hebben goud in toenemende mate gedumpt om meer Bitcoin te kopen.

Een voorbeeld hiervan is de SPDR Gold Shares ETF met een bezit van $ 56 miljard (GLD), die de afgelopen maanden te maken heeft gehad met massale geldopnames en al $ 3,6 miljard heeft verloren, volgens Bloomberg-gegevens.

JPMorgan wees erop dat beleggers, afgezien van BITO, een breed scala aan producten hebben om te kopen; Canadian Purpose Bitcoin ETF (BTCC) is een van hen. De strategen zeggen dat BTCC ook een zeer goede start had, maar daarna vervaagde de hype. Daarom, zeggen ze, kan hetzelfde gebeuren met BITO na een week van zijn lancering.

Bitvavo

Paul Tudor Jones zegt dat BTC aan het winnen is van goud

Via verschillende bronnen verklaarde miljardair-investeerder Paul Tudor Jones dat Bitcoin de race tegen goud aan het winnen is omdat meer beleggers voor de eerste kiezen als inflatiehedge, in plaats van goud.

Hij voegde eraan toe dat de wereld zich in een gedigitaliseerde fase bevindt en dat daarom digitaal goud het wint van de fysieke versie.

Wat de door ProShares gelanceerde Bitcoin ETF betreft, verklaarde Tudor Jones dat hij liever fysieke BTC bezit dan dat hij zich inkoopt in een ETF die de prestaties ervan volgt.

Peter Schiff gelooft nog steeds in goud

Echter, goud bug en vocale Bitcoin hater Peter Schiff rekent erop dat een rally van goud ook snel zal komen. Hij kwam tot deze conclusie op basis van de CNBC hosts die samen verklaarden dat goud het aan het verliezen is van BTC. Hij noemde dit “precies de analyse die men zou verwachten te horen van CNBC vlak voor een grote goudrally.”

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.