Organische zoekopdrachten naar de term “Bitcoin” zijn nu rond zijn recordhoogte, een schermafbeelding van Mati Greenspan, een gelicentieerde Portfolio Manager, op 14 december laat zien.

Google Trends tips

Zoals blijkt uit Google Trends, onthult een tool die wordt gebruikt om de interesse van de detailhandel in een onderwerp aan te geven, een groeiende interesse in Bitcoin. De BTC prijzen zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van een maand geleden sinds ze boven de $ 20k sloot. Deze worden bereikt tijdens de ICO drive hysterie van Q4 2017.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De daaropvolgende rally werd voornamelijk gedreven door institutionele interesse, waarbij de BTC / USD-stijging voorbij belangrijke verkoopmuren schoot met een piek van ongeveer $ 42k, ongeveer drie weken na het breken van meer dan $ 20k.

Een veranderend crypto landschap

Interessant voor waarnemers is dat de snelle stijging van de BTC-prijzen nergens in de buurt komt van de razernij van december 2017. Dit wijst in hun beoordeling op verschillende drijfveren van ‘s werelds meest waardevolle digitale bezit.

Drie jaar na de klimatologische stijging is Bitcoin als digitaal activum getemperd door verschillende factoren, waaronder regelgeving. Vervolgens, met duidelijkheid en de uitbreiding van crypto als een potentiële laag die traditionele processen kan verstoren, hebben Bitcoin en de subsector verschillende investeerders.

De leiding van MicroStrategy volgen

In de afgelopen vijf maanden hebben zware investeerders bijvoorbeeld het voorbeeld van MicroStrategy gevolgd en geïnvesteerd in de digitale activa, waarbij ze de devaluatie van fiat en hun hedge tegen inflatie aanhalen.

Daarnaast stromen Square, SkyBridge Capital, PayPal en enkele gereguleerde hedgefondsen nu massaal naar Bitcoin. Bovendien zoeken family offices die het vermogen van verschillende vermogende investeerders beheren, ook blootstelling via gereguleerde cryptocentrische facilitators zoals Grayscale Investment.

Grayscale is het dominante voertuig, waaraan de voorkeur wordt gegeven door geaccrediteerde particuliere beleggers en instellingen in de Verenigde Staten. Hun Assets Under Manager (AUM) blijft groeien te midden van de instroom van Wall Street-contanten in de digitale activa.

Een Bitwise / ETF Trends 2021 Benchmark Survey onthult dat 50 procent meer financiële instellingen nu op zoek zijn naar cryptocurrencies als een hedge tegen inflatie en hoge rendementen.

Een deel van het rapport luidde:

“De enquête van dit jaar zag een sterke toename van het aantal adviseurs die het‘ hoge potentiële rendement ’van crypto’s en de rol ervan bij‘ inflatie-afdekking ’benadrukken als belangrijke aantrekkelijke kenmerken van de beleggingscategorie.”

Volgens een rapport verwachten cryptohouders verdere winsten naarmate de regering van Joe Biden zich voorbereidt om het fiscale beleid van het land uit te breiden.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin koers in Euro: