Producent Intel die bekend staat om het ontwerpen en produceren van computerchips zal tijdens de International Solid-State Circuits (ISSC)-conferentie een energiezuinige Bitcoin-ASIC debuteren onder de naam “Bonanza Mine”.

Er wordt weinig vrijgegeven over de aanstaande uitstap van het 223 miljard dollar kostende bedrijf omtrent Bitcoin mining en is het niet duidelijk of Intel een levensvatbaar product zal presenteren of slechts een prototype chip zal onthullen.

De presentatie van de ASIC zal op 23 Februari 2022 plaatvinden.

Intel werkt al een tijdje aan zijn toetreding tot de Bitcoin-markt. In 2018 kende het U.S. Patent and Trademark Office de chipgigant een patent toe voor het efficiënt delven van cryptocurrencies die gebruikmaken van het SHA-256 algoritme.

Maak een account of ga naar trading bot.

Intels grafische chef Raja Koduri zei in een interview in december dat GPU’s bedoeld zijn om te gamen, niet om te minen. Hij lijkt ook een tipje van de sluier te hebben opgelicht over een nieuw mijnbouwproduct van het bedrijf:


“Maar in staat zijn om veel efficiëntere blockchain validatie te doen tegen een veel lagere kostprijs, veel minder vermogen, is een vrij oplosbaar probleem. Daar werken we aan, en op een bepaald moment, hopelijk niet al te ver in de toekomst, zullen we daar wat interessante hardware voor delen.”

Intel zal zware concurrentie ondervinden van Bitmain en MicroBT, ‘s werelds grootste fabrikanten van Bitcoin-mining hardware.

De hashrate van Bitcoin, de totale rekenkracht van het netwerk, bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt van 216 EH/s, volgens gegevens van Blockchain.com.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De introductie van een energiezuinige ASIC zou een potentiële spelbreker kunnen zijn voor de industrie, temidden van de groeiende bezorgdheid over het buitensporige energieverbruik van Bitcoin en de gevolgen voor het milieu.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.