Gegevens onthullen een piek van instroom in de richting van Cardano en Ethereum in vergelijking met Bitcoin, waarvan de prijzen dinsdag een plotselinge duik hebben genomen

Data bracht een interessant hoogtepunt naar voren dat de hernieuwde interesse van beleggers in altcoins zoals Cardano en Ethereum bespreekt. Het vermeldt dat de instroom in Cardano deze week een opmerkelijke stijging heeft laten zien, bijna gelijk aan de instroom van Ethereum en het brengt het totale jaar tot datum bedrag op $108 miljoen

De instroom van Ethereum bedroeg vorige week in totaal $17,3 miljoen, gevolgd door een stabilisatie van Cardano op $16,4 miljoen. Een week eerder bedroeg de instroom van Cardano ongeveer $5 miljoen, terwijl Ethereum een gestage instroom van $31,4 miljoen noteerde.

Altcoins domineren

Eerder werd verklaard dat de recente instroom van kapitaal in Cardano en Ethereum mogelijk meer beleggers heeft aangetrokken om in andere altcoins dan Bitcoin te beleggen.

Begin direct! Maak een account

“Digitale activa beleggingsproducten zagen vorige week een instroom van in totaal $ 151 miljoen, de 13e opeenvolgende week van instroom, waardoor de year-to-date instroom op een record van US$ 9 miljard komt. Door de prijsstijgingen tijdens de week bereikten de totale activa onder beheer (AuM) recordhoogtes van bijna 87 miljard dollar, maar sloten de week af op 83 miljard dollar,” aldus het rapport.

Het bedrijf verklaarde ook dat de schommelingen in de prijzen van Bitcoin in combinatie met een trage instroom van investeringen de dominantie van de markt heeft aangetast. “Bitcoin zag het grootste deel van de instroom, in totaal 98 miljoen dollar, waardoor het [beheerd vermogen] op een recordhoogte van 56 miljard dollar kwam. Dit ondanks het feit dat zijn dominantie (relatieve prestatie) ten opzichte van altcoins in de loop van de week afnam,” zei het.

Ondanks de positieve instroom die de algemene markt voor digitale beleggingsproducten deze week heeft gekend (voor een bedrag van $151 miljoen), meldde CoinShares dat deze cijfers “gematigd” zijn in vergelijking met de cijfers die eerder dit jaar werden waargenomen.

“Hoewel de stromen de laatste tijd positief zijn geweest, zijn we getuige geweest van gematigde volumes in 2H, gemiddeld $ 750 miljoen per dag versus $ 960 miljoen in 1H 2021,” aldus het rapport.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De nieuw gerapporteerde prijzen van Solana, Polkadot, en XRP-instroom zijn geregistreerd op respectievelijk 9,8 miljoen, 5,2 miljoen en $ 3,1 miljoen. Het bedrijf heeft de katalysator die bijdraagt aan de stijging van Cardano en Ethereum nog niet geïdentificeerd, maar heeft de opmars van dergelijke munten toegeschreven aan “toenemend positief beleggerssentiment voor wereldcomputermunten.”

Veel financiële experts hebben in het verleden positieve meningen over altcoins herhaald, terwijl sommigen van hen hebben gezegd dat ze een betere investeringsoptie zouden kunnen zijn dan zelfs Bitcoin.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.