Hoewel de regering de details nog moet uitdokteren, wordt verwacht dat er voor februari een regelgeving voor crypto zal worden vrijgegeven

Het Indiase parlement hield maandag zijn eerste vergadering over de toekomst van cryptocurrencies in het land. De vergadering werd bijgewoond door vertegenwoordigers van cryptobeurzen, waaronder Binance-eigendom WazirX, India’s twee crypto unicorns CoinDCX en CoinSwitch Kuber, en anderen.

Blockchain en Crypto Assets Council (BACC) leden, industrie organen en belanghebbenden namen ook deel aan de vergadering, voorgezeten door de leider van de regerende partij, Jayant Sinha. De vergadering werd gehost door de parlementaire permanente commissie voor financiën. Hoewel belanghebbenden uit de crypto-industrie de afgelopen maanden in dialoog zijn geweest met de regering, was dit de eerste officiële vergadering die werd bijeengeroepen om hun standpunten te bespreken.

Begin direct! Maak een account

Aan het eind van de bijeenkomst werd consensus bereikt dat cryptocurrencies in het land gereguleerd moeten worden en dat een algemeen verbod van tafel is. Het is echter nog niet duidelijk wie de regulator voor de cryptomarkt moet zijn.

“Er was algemene consensus onder parlementsleden dat er regulering moet komen in plaats van een verbod. Nu zijn er twee manieren om ernaar te kijken. Of 90% wordt verboden en 10% wordt toegestaan of andersom. Dat is de afweging die is gemaakt. En daarvoor moeten we punt voor punt te werk gaan,” vertelde een bron aan de Financial Express.

De besprekingen tijdens de vergadering varieerden van beraadslagingen over hoe buitenlandse cryptobeurzen moeten worden behandeld, hoe cryptogerelateerde reclamecampagnes kunnen worden gecontroleerd, tot hoe de bescherming van beleggers kan worden gewaarborgd, evenals de visie van de centrale bank op de potentiële bedreiging van crypto’s voor de economie.

De Reserve Bank of India, de centrale bank van India, heeft consequent opgeroepen tot een verbod op cryptocurrencies, die volgens de RBI-gouverneur geen “valuta’s” kunnen worden genoemd omdat ze geen intrinsieke waarde hebben. RBI-gouverneur Shaktikanta Das herhaalde zijn bezorgdheid vorige week op de BFSI Insight Summit zeggende: “Cryptocurrencies zijn een zeer ernstige zorg en we hebben zorgen vanuit macro-economisch en financieel stabiliteitsoogpunt. De RBI heeft gedetailleerde suggesties aan de regering gegeven en de kwestie wordt actief door de regering in overweging genomen.”

Hoewel Das fel gekant was tegen cryptocurrencies, zei hij dat de uiteindelijke beslissing bij de regering ligt. Das zei verder dat de cijfers van de crypto-industrie met betrekking tot het aantal retailinvesteerders en de totale investeringen in de cryptosector in India overdreven waren, ondanks het feit dat de regering meerdere keren heeft toegegeven dat het geen concrete gegevens verzamelt of heeft met betrekking tot de cryptocurrency-markt.

In 2018 had de RBI geprobeerd een de facto verbod op cryptocurrencies in te stellen door alle gereguleerde banken te vragen hun diensten aan crypto-gerelateerde bedrijven stop te zetten. Het bevel werd echter begin 2020 door het apexhof vernietigd.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De parlementaire vergadering van maandag volgde op een vergadering onder voorzitterschap van premier Narendra Modi op zaterdag. De vergadering van zaterdag had het mogelijke gebruik van cryptocurrencies voor illegale activiteiten zoals het witwassen van geld en de financiering van terreur besproken, volgens een verslag van CNBC TV-18.

De vergadering had ook potentieel misleidende advertenties in dagbladen besproken. Men was van mening dat deze advertenties de jeugd zouden kunnen misleiden door de nadruk te leggen op potentiële winsten en niet op de risico’s.

Deze vergaderingen die snel na elkaar werden gehouden, wijzen erop dat de regering zo snel mogelijk een reguleringsmechanisme voor crypto’s wil doordrukken. Volgens berichten eerder deze maand wil de regering de cryptowet invoeren in de wintersessie van het parlement die later deze maand van start gaat.

Hoewel de details van het wetsvoorstel nog moeten worden vrijgegeven, nemen deze vergaderingen, samen met de consistente geruststellingen van minister van Financiën Nirmala Sitharaman dat crypto niet zal worden buitengesloten, de vrees weg voor een algeheel verbod dat de Indiase crypto-industrie jarenlang heeft achtervolgd. Zelfs nu blijven cryptobeurzen worstelen met het aanbieden van betalingsmogelijkheden aan gebruikers omdat grote banken de sector links hebben laten liggen of hun diensten hebben teruggetrokken.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.