Bitcoin is de hele reden dat de term “HODL” werd bedacht, geen woordspeling bedoeld. De zinsnede ‘Hold On for Dear Life’ is misschien te veel uit de hand gelopen, aangezien meer dan de helft van het totale BTC-aanbod een jaar of langer stilstaat in een wallet en is opgeborgen.

Zijn dit toegewijde lange termijn houders, hoarders of is er iets anders aan de hand? We bekijken alle mogelijke scenario’s met betrekking tot het steeds groter wordend deel van BTC.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Supply shock: De helft van alle Bitcoin in omloop ligt al meer dan een jaar opgeborgen

bitcoin last active address supply whale

Bitcoin is een handelaars asset en ervaart een wilde en explosieve volatiliteit, stijgt en daalt 80% of meer in een jaar of minder. Maar het is ook de droom van een langetermijnbelegger, of dat is het altijd geweest.

Iedereen die Bitcoin voor vrijwel elk punt van zijn leven vasthoudt, afgezien van een kortstondige periode in 2019 en een maand of twee in 2017 heeft een aanzienlijke ROI.

Het is het best presterende financiële bezit aller tijden, en hoewel het onderweg een achtbaanrit kan zijn, zijn de opbrengsten de stress waard gebleken. Om investeerders die voor het eerst de explosieve volatiliteit van Bitcoin ervoeren, te verlichten, werd een uitdrukking bedacht ‘Hold On for Dear Life’ of ‘HODL’.

In plaats van te proberen hoog te verkopen en laag te kopen, en vervolgens Bitcoin te zien stuiteren en nieuwe handelaren in het stof achter te laten, pleitten oldtimers ervoor om gewoon sterk te blijven. En crypto-investeerders luisteren.
Of misschien bereiden ze zich gewoon voor op enkele van de toekomstige projecties die het actief naar verwachting zal bereiken, mogelijk wel $ 400.000 per BTC of meer. Wat de motivatie ook moge zijn, meer dan 63% van het aanbod van BTC is al meer dan een jaar inactief.

44% van het totale aanbod zit sinds september 2018 of eerder in portemonnees, wat betekent dat ze het ergste van de bearmarkt doormaakten en niet aan de onderkant verkochten, en ook niet op Black Thursday of ergens daar tussenin.
Het derde cijfer, na drie jaar inactief te zijn, bereikt een verrassende 31%. Deze gegevens suggereren dat meer dan een kwart van het BTC-aanbod sinds september 2017 zit, de piek, de hele bearmarkt en meer voorbij laat gaan.

bitcoin last active address supply whale

Wat is de reden om de gehele bearmarket te blijven hoarden?

Het niet verkopen van Bitcoin voor $ 20.000 of op enig moment in de afgelopen drie jaar suggereert dat de houders van deze munten extreem toegewijd zijn aan de cryptocurrency op de lange termijn, of dat de munten verloren gaan, opgesloten zitten of voorgoed vergeten worden op de blockchain.

In de begintijd van cryptocurrencies was mining voor BTC de enige manier om het te verkrijgen. Veel van deze vroege miners wisten misschien niet wat ze in potentie hadden ontgrendeld en verloren hun private keys, stierven of andere redenen. Zelfs Satoshi zelf (of haarzelf) zou naar verluidt 1 miljoen BTC bezitten van de in totaal 21 miljoen en is sindsdien spoorloos verdwenen en wordt verondersteld te zijn overleden.

Sommige zouden kunnen zijn gekocht en verloren zijn gegaan tijdens de Silk Road-dagen toen gebruikers BTC voor drugs kochten en geen aandacht schonken aan hoe ze de cryptocurrency op lange termijn konden behouden.

Wat de redenen ook mogen zijn, bijna tweederde van het aanbod is al een jaar of langer niet verhuisd, terwijl nog eens bijna een derde al drie jaar niet is verhuisd.

Wat ook interessant is, is het feit dat Bitcoin ook net een recordhoogte heeft bereikt op zijn 180-dagen voortschrijdend gemiddelde voor adresactiviteit, wat de andere kant van de medaille laat zien. Die gegevens suggereren dat de resterende 39% van BTC die vrij circuleert, dit tegen het hoogste activiteit ooit doet.

Voor de HODLERS kan het ook interessant zijn om rente op je Bitcoin te verdienen.