Grote Ethereum software client upgrade ter voorbereiding op Constantinople hard fork

//Grote Ethereum software client upgrade ter voorbereiding op Constantinople hard fork

Grote Ethereum software client upgrade ter voorbereiding op Constantinople hard fork

De Ethereum (ETH) Constantinople upgrade lijkt te verlopen zoals gepland, omdat een veel gebruikte Ethereum softwarecliënt op 11 december een nieuwe code heeft gepubliceerd met een activeringsperiode van Constantinople op GitHub.

De post leest dat Geth, wat staat voor Go Ethereum, v1.8.20 is een speciale release die de Constantinople hard fork op de Ethereum mainnet mogelijk maakt op blok 7.080.000. Geth is een van de drie originele implementaties van het Ethereum protocol. De beschrijving vermeldt verder:

“Het is ook onze laatste geplande release van de 1.8-familie, wat betekent dat we incompatibele wijzigingen naar de achtergrond zullen samenvoegen ter voorbereiding van Geth 1.9.0.”

Ethereum ontwikkelaars kwamen overeen om de langverwachte Constantinople hard fork te lanceren op blok 7.080.000 op vrijdag 7 december. De aankomende Constantinople hard fork bevat vijf afzonderlijke Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) om de overgang van proof of work te verruilen (PoW) voor het meer energie efficiënte ‘proof of stake’ (PoS) consensusalgoritme.

PoS zou de blockchain van Ethereum fundamenteel veranderen door middel van een hele reeks nieuwe upgrades, die achterwaartse compatibiliteit voorkomen. Dit betekent dat nodes synchroon met het hele systeem moeten worden bijgewerkt of dat ze moeten blijven werken als een afzonderlijke blockchain entiteit.

De vrijdagovereenkomst volgt op een beslissing om de Constantinople hard fork uit te stellen voor eind januari 2019 vanwege een consensusprobleem dat tijdens een upgrade-proef op het Ropsten testnet in oktober verscheen.

Gisteren verklaarde Ethereum medeoprichter Vitalik Buterin dat toekomstige blockchains met sharding op basis van PoS ‘duizenden malen efficiënter’ zullen zijn. Buterin verklaarde dat, naarmate de schaalbaarheid verbetert (de fees omlaag gaan) en de gebruikerservaring beter wordt, niet-financiële toepassingen zullen toenemen. “een groter deel van het verhaal worden.” Hij merkte ook op dat blockchains niet over “het verlagen van computer kosten” gaan, maar in plaats daarvan over het verhogen van de computerkosten terwijl de “sociale kosten” afnemen.

By |2018-12-13T13:11:58+00:00december 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie