CEO van Polychain Capital Olaf Carlson-Wee denkt dat Facebook slim zou zijn om zijn stablecoin te bouwen op een openbare, open blockchain infrastructuur. Carlson-Wee leverde zijn opmerkingen in het Consensus 2019 panel “To the Moon and Back” op 15 mei.

Carlson-Wee legde uit dat het blockchain platform waarnaar hij verwijst, er een is zoals bitcoin‘s, waarin de maker de controle verliest over het platform dat ze hebben gebouwd. Hij beweert dat een dergelijke regeling voordelig zou zijn voor de sociale media gigant en zegt:

“Ik denk dat gezien alle problemen die Facebook heeft gehad met het controleren van hun platform de strategische stap is om een openbare infrastructuur te bouwen. En die openbare infrastructuur kan worden opgenomen op alle Facebook-platforms, die eigendom zijn. Maar die openbare infrastructuur, als ze het niet proberen te bezitten, gaan ze het meeste succes mee hebben. “

Carlson-Wee merkt op dat een bijkomend voordeel is dat door afstand te doen van controle over het platform, ze ook aansprakelijkheid voor controverse op het platform vermijden; hij vergelijkt de situatie met de oprichting van internet:

“De mensen die internet hebben gemaakt, zijn niet verantwoordelijk voor alles wat er op internet wordt gezegd.”

De CEO bleef een bredere visie delen voor cryptocurrencies, waarin ze worden gebruikt als een gemeenschappelijke en toegankelijke winkel van rijkdom. Hij beweerde:

“Als grote technologiebedrijven hun middelen willen inzetten voor het bouwen van publieke peer-to-peer crypto infrastructuur, zou ik extatisch zijn.”

Zoals eerder gemeld vertelde een anonieme bron aan Bloomberg dat Facebook zijn cryptocurrency, naar verluidt een stablecoin, ergens in het derde kwartaal van 2019 zal uitrollen. Bronnen bij de Wall Street Journal zeggen dat Facebook investeringen tot $ 1 miljard zoekt om de komende ‘FB-munt’ te financieren .