Ethereum prijzen hebben een nieuw recordniveau bereikt van meer dan $ 1.900, terwijl ‘s werelds op een na grootste digitale asset meedogenloos naar die mijlpaal van $ 2K marcheert.

Na een week van grotendeels zijwaartse handel, braken de Ethereum prijzen eindelijk uit tijdens de Aziatische handelssessie van donderdag.

Volgens grafieken van Tradingview met vermelding van prijzen op Coinbase, bereikten de ETH-prijzen een paar uur geleden een recordhoogte van $ 1.920. Sindsdien hebben ze zich enigszins teruggetrokken om op het moment van publicatie te handelen tegen $ 1.895.

De beweging markeert een winst van 8,5% op de dag terwijl zowel ETH als BTC nieuwe hoogtepunten behalen. De ATH van Bitcoin kwam op hetzelfde moment dat het $ 52.675 bereikte volgens Binance prijzen op Tradingview.

De winst van Ethereum was groter dan die van Bitcoin in de afgelopen 24 uur, aangezien het niet veel is verplaatst sinds het op 9 februari voor het eerst $ 1.800 bereikte.

Het pad naar $ 2000 Ethereum

Ethereum prijzen zijn nu slechts 5,2% verwijderd van het psychologische niveau van $ 2.000 en het lijkt zo lang geleden dat het voor het eerst de $ 1.000-barrière brak in januari 2018. Het hoogste punt ooit van $ 1.425 kwam slechts een week daarna en het bleef daar niet. lang.

In 2018 stortten de Ethereum-prijzen bijna 95% in om in december van dat jaar een dieptepunt te bereiken van ongeveer $ 80. Het bracht de volgende 18 maanden door op dieptepunten tussen $ 100 en $ 270 met een korte piek daarboven in juni 2019.

Ethereum brak pas echt uit zijn lange bearmarkt eind juli 2020 toen het voor het eerst in twee jaar meer dan $ 400 bereikte. De DeFi-hausse van dat jaar deed de vraag naar ETH nog hoger stijgen, net als de langverwachte lancering van de ETH 2.0 Beacon Chain op 1 december. Staking is eindelijk mogelijk gemaakt door Coinbase, wat mogelijk het recente momentum heeft aangedreven.

Tegen het einde van het jaar handelde ETH rond de $ 700. In de acht weken sindsdien zijn de prijzen met maar liefst 170% gestegen tot het huidige niveau.

Crypto Market Cap ATH

De twee hoogtepunten van de twee belangrijkste activa hebben volgens Coingecko de totale marktkapitalisatie naar een nieuwe piek van $ 1,62 biljoen gedreven. Het is sinds het begin van het jaar meer dan verdubbeld en is nu bijna het dubbele van de vorige piek in 2018 van $ 830 miljard.

Andere grote stijgers op de dag van nieuwe hoogtepunten zijn onder meer Cardano die 12% aanzwengelt om $ 0,94 te bereiken terwijl de ‘Mary’-upgrade nadert, Binance Coin die een monumentale 32% op de dag aandrijft om $ 190 te bereiken, en Litecoin die zelf 12% toevoegt om $ 235 te bereiken.

Stellar, Uniswap, Aave, Monero en NEM hebben vandaag allemaal dubbele cijfers geboekt.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).