De Ethereum gemeenschap heeft zich voorbereid op de lancering van ETH 2.0 met een recordaantal wallets die nu ten minste 32 ETH bevatten.

Ethereum (ETH) heeft meerdere records bereikt te midden van het nieuws dat ETH 2.0 al op 1 december zou kunnen lanceren, volgens crypto analysebedrijf Glassnode.

Ethereum kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De lancering van het deposit contract vandaag introduceerde de mogelijkheid voor gebruikers om 32 Ether te deponeren die nodig zijn om deel te nemen aan staking. De genese van de bakenketen van ETH 2.0 vindt plaats op 1 december als er ten minste 16.384 stortingen van elk 32 ETH worden ontvangen. Dat is in totaal 524.288 ETH, of ongeveer $ 200 miljoen waard.

Uren nadat het nieuws is gepubliceerd, bereikte het aantal Ethereum adressen met ten minste 32 Ethereum een ​​recordhoogte (ATH) van 126.852. Voorafgaand aan de laatste stijging schommelde dit cijfer sinds juni van dit jaar rond de 123.000, met alleen schommelingen in de honderden adressen.

Dit betekent dat ongeveer 13% van alle adressen die momenteel meer dan 32 Ether bezitten, moeten deelnemen om staking te starten. Mocht dit bedrag niet worden gehaald, dan wordt de lancering uitgesteld tot zeven dagen nadat de drempel is bereikt.

Het aantal adressen met ten minste 0,1, 10 of 100 Ether is ook gestegen tot recordhoogtes van respectievelijk 3.616.246 adressen, 293.183 adressen en 52.943 adressen – wat wijst op een toegenomen accumulatie van zowel speculanten als potentiële validateurs.

Het aantal Ether dat op beurzen wordt bewaard, heeft net het laagste punt in een jaar bereikt van 15,8 miljoen. Verwijzend naar Bitcoin zei cryptostatisticus Willy Woo eerder deze maand dat hij gelooft dat wanneer het aantal munten dat op beurzen wordt gehouden, “het een teken is dat er nieuwe kopers binnenkomen om de munten van de markten te scheppen en ze naar de cold storage verplaatsen. “

De exchange balans van Ethereum heeft de afgelopen tien maanden een bart patroon laten zien dat qua omvang vergelijkbaar is met de maanden vóór de bull run van 2017. Andere signalen kunnen ook worden teruggekoppeld naar deze periode met de laatste keer dat de prijs van Bitcoin $ 14.000 bereikte en Ethereum $ 400 tegelijkertijd bereikte, was medio januari 2018 bijna aan het einde van de run.

De hash-snelheid van Ethereum bereikte vorige week ook een ATH met 270 Terahash of 270 biljoen hashes per seconde.