De CEO van Tesla zei dat fiatgeld een negatief reëel belang heeft en dat alleen ‘dwazen’ niet zouden kijken naar andere activa, zoals Bitcoin.

Tesla CEO Elon Musk zei vandaag dat bedrijven een betere voorsprong hadden op het houden van Bitcoin dan contant geld in de huidige omgeving met lage rentetarieven. De opmerking kwam op een tweet naar een Bloomberg video waarin werd verwezen naar Tesla’s recente aankoop van Bitcoin voor $ 1,5 miljard eerder deze maand.

“Bitcoin hebben, wat gewoon een minder domme vorm van liquiditeit is dan contant geld, is avontuurlijk genoeg voor een S & P500-bedrijf”, zei Musk.

De 49-jarige voegde eraan toe dat hoewel zijn opmerking geen afspiegeling was van de aankoop van Tesla, alleen een “dwaas” in contanten zou blijven om te zoeken naar andere parkeerwaarde in andere activa.

Maar hij is nog steeds sceptisch over Bitcoin; hij vindt het gewoon niet zo dom als contant geld. “Bitcoin is bijna net zo dom als fiatgeld. Het sleutelwoord is “bijna”. ” hij zei.

Sommige leden van de online cryptogemeenschap op Twitter vroegen waarom Musk vond dat Bitcoin überhaupt flauwekul was, vooral in vergelijking met contant geld. Hij grapte: “Op de een of andere manier kan een hash tekstbestand met oude crypto worden ingewisseld voor echte goederen en diensten !? Verbazingwekkend.”

Zo’n verhaal is vergelijkbaar met wat Raghuram Rajan, voormalig hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds, vorig jaar over Bitcoin zei. Hij merkte op dat hoewel het activum zelf geen intrinsieke waarde had, de cryptogemeenschap, gebruikers en bedrijven het uiteindelijk enige waarde gaven. “Het heeft waarde omdat anderen denken dat het waarde heeft”, zei Rajan destijds.

Er zijn natuurlijk critici. Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital,terwijl hij toegaf dat hij een slechte beslissing had genomen dat Bitcoin nooit $ 50.000 zou halen blijft volhouden dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft en uiteindelijk tot nul zal dalen.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).