Auto1 FT, de financiële partner van de auto-industrie, is het eerste Europese bedrijf geworden dat de financiering van de aankoop van voertuigen mogelijk maakt door gebruik te maken van de Ethereum smart contracts.

In een persverklaring, merkte het in Duitsland gevestigde bedrijf op dat de stap erop is gericht om al het papierwerk te elimineren bij het faciliteren van zijn kernactiviteit van autofinanciering.

De slimme contracten zullen worden gebruikt in de gehele levenscyclus van het financieringsproces. Auto1 FT wil ook kosten en fouten verminderen dankzij de fraudebestendigheid en verbeterde transparantie van de blockchain-technologie.

“Onze digitale oplossing brengt enorme efficiëntievoordelen voor autodealers en zet nieuwe standaarden in de mobiliteitsindustrie. Door gebruik te maken van slimme contracten worden de totale uitgaven en documentatie die gepaard gaan met de financiering van een auto tot een minimum beperkt. De verhoogde databeveiliging naast snellere en goedkopere toepassingen zorgt voor een hoge efficiëntie. Fouten of verwarring zijn vrijwel onmogelijk dankzij de blockchain”, aldus Taimur André Rashid, Managing Director van Auto1 FT.

Het systeem zal ook de betalingsmodaliteiten, berekeningen, vergoedingen en de zo belangrijke kredietscores afhandelen.

Auto1 FT biedt handige digitale financieringsoplossingen voor de markt van tweedehands auto’s, en de integratie van blockchain-technologie biedt alle voertuig-gerelateerde contractuele details in een enkele overeenkomst, in het proces ruimte scheppend voor volledige digitalisering. Bovendien heeft Auto1 FT een systeem ontwikkeld dat autodealers ondersteunt door flexibele en snelle liquiditeit te bieden.

Bitvavo

Auto-industrie revolutioneert

De stap zal waarschijnlijk een revolutie teweegbrengen in de Europese autofinancieringswereld, waarbij de nadruk ligt op gebieden als het verbeteren van de gegevensbeveiliging en de efficiëntie. Volgens het bedrijf is de nieuwste blockchain-integratie een van de eerste stappen om de digitale waardeketen uit te breiden.

Het is vermeldenswaard dat Auto1 FT niet nieuw is in het omarmen van blockchain-technologie. In juni was het bedrijf het eerste Duitse autobedrijf dat een security token offering (STO) deed. Het aanbod was gericht op het tokeniseren van een bedrijfsobligatie met een waardering van 4 miljoen euro.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.