De multinationale entertainmentgigant heeft in de laatste week van december 2021 een patent gekregen voor een “virtual-world simulator”.

Disney is goedgekeurd voor een patent dat gepersonaliseerde interactieve attracties zou creëren voor bezoekers van themaparken. De technologie zou koptelefoonloze augmented reality (AR) attracties in Disney-themaparken mogelijk maken.

De technologie zou werken door het volgen van bezoekers met behulp van hun mobiele telefoons, en het genereren en projecteren van gepersonaliseerde 3D-effecten op nabijgelegen fysieke ruimtes, muren en objecten in het park.

Maak een account of ga naar trading bot.

De entertainmentgigant kreeg op 28 december 2021 een octrooi goedgekeurd voor een “simulator van de virtuele wereld in een real-world locatie”. Het werd oorspronkelijk ingediend bij het United States Patent and Trademark Office in juli 2020.

De “Metaverse” is grotendeels voorgesteld als bestaande op het internet, toegankelijk met behulp van virtual reality (VR) of AR-headsets. De door Disney voorgestelde technologie zou de Metaverse echter naar de fysieke wereld brengen.

Dit is niet de eerste keer dat Disney zijn interesse in de Metaverse heeft getoond. Tijdens de earnings call van het bedrijf over het vierde kwartaal in november 2021, zei CEO Bob Chapek dat het bedrijf zich voorbereidt om fysieke en digitale bezittingen in de metaverse te mengen.

“We zullen in staat zijn om de fysieke en digitale werelden nog nauwer met elkaar te verbinden, waardoor het mogelijk wordt om verhalen te vertellen, zonder grenzen in onze eigen Disney Metaverse.”

In nov. 2020 deelde Disney Resorts Chief Strategy Officer Tilak Mandadi in een Linkedin artikel dat hij zijn zinnen had gezet op het mengen van de digitale en fysieke wereld.

“Als we naar de toekomst kijken, zijn verbonden parkervaringen die de fysieke en digitale barrière overstijgen en nieuwe lagen van story telling ontsluiten een zeer opwindende focus van ons,” schreef hij destijds.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo waaronder Metaverse projecten.

“Deze ervaringen zijn meerjarig, en de betrokkenheid van de gast is binnen en buiten de parken. Ze zijn uniek voor jou, maar zijn ook sociaal en verbonden. Ze veranderen voortdurend, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.”

Hoewel Disney aan de LA Times vertelde dat het “geen huidige plannen” heeft om de simulator in de nabije toekomst te gebruiken, sluit het onlangs goedgekeurde patent aan bij Mandadi’s visie voor een “Theme Park Metaverse.”

Er zijn 12 officiële Disney themaparken wereldwijd, in de VS, Parijs, Hong Kong, Japan, en China. In 2021 genereerde Disney een totale omzet van bijna 17 miljard dollar met zijn parken, ervaringen en producten segment, ondanks wereldwijde lockdowns als gevolg van de COVID-19 pandemie.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.