Tijdens de laatste altcoin rally stond XRP in het middelpunt van de belangstelling, waarbij de altcoin de afgelopen 7 dagen een rendement van meer dan 75% behaalde. In feite zag de eerder genoemde rally ook de cumulatieve crypto marktkapitalisatie de felbegeerde $ 2 biljoen grens passeren. Hoewel DeFi tokens een centrale rol hebben gespeeld met $50 miljard aan marktkapitalisatie, wordt de altcoin-rally geleid door de traditionele alts in de top 25, met velen van hen die winsten met dubbele cijfers bieden.

Why XRP's price rally is not over yet
Bron: CoinGecko
Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Bovendien wordt verwacht dat de rally lang zal aanhouden, vooral omdat het handelsvolume bij het moment van schrijven in 24 uur met meer dan 130% was gestegen. En, het is niet alleen de vraag op beurzen, maar ook de andere stromen. Er is een toenemend volume van XRP dat top spot exchanges verlaat, voortbouwend op het verhaal van HODLers.

De prijsrally is nog niet voorbij en dat blijkt ook uit het aantal transacties. In feite was het aantal transacties, op het moment van schrijven, nog niet eens de helft van het hoogtepunt van 2021 van meer dan 2,6 miljoen.

Why XRP's price rally is not over yet
Bron: Coinmarketgap

Bovendien leek de ROI-grafiek van de afgelopen 6 jaar te onderstrepen dat er ruimte is voor meer verticale groei. Van het lopende handelsvolume in de XRP-markt is meer dan 50% afkomstig van Binance-markten, met de vraag naar de altcoin die nog steeds exponentieel hoog is. Nu, gebaseerd op historische grafieken en prijstrends, met Bitcoin’s prijs rangebound onder de $60.000, zal de prijs van XRP waarschijnlijk zijn noordwaartse beweging voortzetten, tenzij het handelsvolume (dat een directe impact heeft op prijsvolatiliteit) daalt.

Een maand geleden stond XRP onder grote verkoopdruk door een daling van de netwerkactiviteit. De SEC rechtszaak voegde ook toe aan de verkoopdruk en er was een daling in de vraag op spot exchanges. De laatste piek in het aantal XRP transacties is echter een indicator van meer netwerkactiviteit, met hetzelfde signaal dat de rally zichzelf kan verlengen voor een correctie. In feite kan XRP op een bepaalde manier zelfs ondergewaardeerd zijn op het genoemde prijsniveau.

Uit de bijgevoegde grafiek blijkt dat de grootste stijging van het aantal transacties samenviel met een daling van de koers van het activum in oktober 2020. Er was echter een snel herstel kort daarna. XRP eindigde 2020 op een derde van zijn prijs in november 2020, terwijl de prijs op het moment van de pers met 300% was gestegen van $ 0,24 naar $ 0,98.

Why XRP's price rally is not over yet
Bron: XRP charts

Andere metrics zoals het volume van XRP dat wordt verhandeld op top exchanges, HODLers die winst maken op het huidige prijsniveau, en de concentratie door grote HODLers geven aan dat de altcoin handelaren bullish blijven op XRP. Er kan een correctie komen, maar alleen tegen het einde van de altcoin rally. Op dit moment zijn er misschien tekenen van vertraging, maar geen tekenen van stoppen. Gebaseerd op de metriek en on-chain analyse, is de prijsrally van XRP misschien nog niet voorbij.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).