De komende vijf jaar zullen de eerste miljard mensen ervoor kiezen om hun vermogen op te slaan in Bitcoin, gewoon met behulp van mobiele apparaten, zegt de CEO van MicroStrategy.

Bitcoin (BTC) is tegen 2026 de voorkeursmethode zijn voor een miljard mensen op hun telefoons, voorspelt Michael Saylor, CEO van MicroStrategy.

In een interview met CNBC op 23 februari zette Saylor, wiens bedrijf meer dan 70.000 BTC bezit, zijn publieke pleitbezorging voor Bitcoin voort en noemde het ‘het dominante digitale monetaire netwerk’.

Saylor: Miljarden kiezen Bitcoin om te besparen

Saylor sprak een dag nadat de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, Bitcoin omschreef als “inefficiënt”, opmerkingen die gepaard gingen met een prijsdaling van meer dan 20% ten opzichte van de hoogste punten ooit van $ 58.300.

Voor hem waren zijn opmerkingen echter van weinig belang in vergelijking met de bredere Bitcoin use case die snel het financiële leven van steeds meer mensen binnendrong.

“Het verhaal dat hier niet wordt verteld, is dat Bitcoin egalitaire, progressieve technologie is”, vertelde hij aan het Squawk Box segment van CNBC.

“We gaan een dag zien waarop 7 tot 8 miljard mensen een balk met digitaal goud op hun telefoon hebben en die gebruiken om er hun spaargeld mee op te slaan.”

Hij ging verder met de 12 jarige race van Bitcoin om een ​​activa van een biljoen dollar te worden twee tot vier keer sneller dan technische giganten zoals Amazon, Google en Apple.

“Dus de wereld heeft dit nodig en ik denk dat je kunt verwachten dat we binnen vijf jaar een miljard mensen hun waarde in wezen een spaarrekening zullen laten opslaan op een mobiel apparaat en dat ze zoiets als Bitcoin willen gebruiken. ,” hij voegde toe.

“Bitcoin is het dominante digitale monetaire netwerk.”

Analist: Tesla zal de BTC posities “verdubbelen”

Saylor blijft golven maken met de doorlopende Bitcoin aankopen van MicroStategy, waarvan de laatste betrekking had op het ophalen van $ 900 miljoen uitsluitend om toe te voegen aan zijn bestaande posities.

Hoewel sceptici beweren dat maar weinig anderen in de voetsporen van het bedrijf zullen treden, voorspelde een andere CNBC gast dinsdag dat Tesla, dat zelf $ 1,5 miljard aan BTC kocht, zijn blootstelling zal “verdubbelen”.

“Ik denk dat dit niet alleen een modegril is; ik denk dat Tesla zijn investering in Bitcoin zal blijven verdubbelen en je zult het ook vanuit een transactieperspectief zien”, zegt Dan Ives, Managing Director en Senior Equity Research Analyst bij Wedbush Securities. zei.

BTC/USD 1 uurg grafiek. Bron: Tradingview

BTC / USD zag dinsdag een welkom uitstel op het moment dat dieptepunten van $ 45.000 naar boven werden omgekeerd op het nieuws dat Amerikaanse wetgevers een schikking hadden bereikt met stablecoin uitgever Tether, waarmee een tweejarige rechtszaak werd beëindigd.

Op het moment van schrijven handelde het paar meer dan $ 48.000, waarbij $ 50.000 als huidige weerstand leek te fungeren.

“Zoals verwacht beschermden ‘ze’ het 44k niveau. Ik denk dat $ BTC omhoog of sideways zal gaan omdat er geen Tether FUD meer is,” voegde Ki Young Ju, CEO van on chain analytics service CryptoQuant eraan toe dat whales de omvang van verdere verliezen beheersen.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).