Elon wordt door velen als een buitenbeentje beschouwd. Een beetje excentriek maar een meesterlijke zakenman. Hij heeft bereikt wat velen in de huidige tijd voor onmogelijk hadden gehouden. Tesla, de enige financieel succesvolle fabrikant van elektrische voertuigen en het commercieel levensvatbare SpaceX, zijn een bewijs van zijn visie.

Toch staat hij de laatste tijd bekend om zijn steeds grotere rol in cryptocurrencies, met name het gebruik van zijn invloed om beweging in de Bitcoin koers te veroorzaken. Hoewel het een enorme uitdaging is, voor een persoon die niet direct verbonden is met de crypto markt, om een ​​significante invloed te hebben, heeft de heer Musk bewezen dat hij op elk moment kan inspringen en de prijzen kan beïnvloeden.

Zijn invloed is zo groot dat de Tech Giant Elon Musk meerdere keren onverwachte wendingen heeft veroorzaakt in de wereld van cryptocurrency. Onlangs hielp de invloedrijke tweet van Musk, Bitcoin naar een dramatische daling van $ 65.000 naar $ 30.000 en liet hij investeerders huilen om hun gedaalde winst.

Waarom crypto’s gemakkelijk worden beïnvloed?

Cryptocurrencies werken aan de rand van technologische en menselijke acceptatie en hebben niets anders dan de waargenomen waarde. In tegenstelling tot fiat dat ooit was gekoppeld aan een tastbaar goed zoals goud, hebben crypto’s nooit iets gehad om de waarde te ondersteunen en vloeit hun waarde voort uit de eenvoudige vraag- en aanbodregel.

Als zodanig zijn er drie specifieke factoren die van invloed zijn bij het bepalen van de Bitcoin koers en de koersen van alle andere cryptocurrencies.

De eerste is de inherente volatiliteit. Hoewel er verschillende financiële en regelgevende wetten zijn die de volatiliteit in geld en handel beschermen, is er niet zo’n equivalent voor de digitale tokens en munten. Een grote fluctuatie kan in andere markten leiden tot stopzetting van de handel, maar die is er niet in cryptohandel. Dit kan ervoor zorgen dat wilde schommelingen onverminderd doorgaan.

De tweede is de massamentaliteit. Verlaagde barrières en hogere rendementskansen betekenen dat er veel meer mensen betrokken zijn bij cryptohandel dan bij handel in traditionele markten. Deze mensen zijn geen doorgewinterde investeerders, maar gewone mensen zoals jij en ik. FUD en FOMO zijn een veel voorkomend verschijnsel dat eenvoudigweg bijdraagt ​​​​aan de prijsbeweging en volatiliteit.

Ten derde zijn crypto’s net iets meer dan een decennium oud. Grote doorgewinterde traditionele beleggers, vinden door de volatiliteit en onvoorspelbaarheid het het risico vaak niet waard. In dit vacuüm hebben influencers zoals projecteigenaren, exchange CEO’s en industry leaders een grotere invloed. Het is deze factor die de heer Musk heeft gebruikt. Hoewel hij erg gesloten was over zijn voorkeuren en investeringen in cryptocurrencies, maar toen hij eindelijk openging, veroorzaakten zijn tweets gemakkelijk verstoring van de Bitcoin- en Ethereum koers. Deze invloed heeft zowel positieve als negatieve effecten op de markt veroorzaakt.

Hoe Elon Musk de crypto markt beïnvloedt

De belangrijkste reden voor Musk’s invloed op de Crypto-markt komt van zijn activiteit op sociale media, en dan met name op Twitter. Veel van zijn volgers zijn jongere mensen en volgens hen kan Musk met zijn deskundig advies een revolutie teweegbrengen in de crypto-wereld. Zijn volgers op Twitter hebben de afgelopen maanden een grote rol gespeeld bij het manipuleren van de markt. Het is geen geheim dat hij liefde heeft voor Dogecoin en een afkeer heeft van Bitcoin en andere crypto’s.

Laten we eens kijken hoe hij Bitcoin en andere cryptocurrency-prijzen heeft bewogen.

Elon begaf zich in december naar Twitter om zich af te vragen of het een goede zet zou zijn om de reserves van Tesla in Bitcoin te stoppen. Hoewel hij Bitcoin tot dan toe had omzeild, was dit de eerste serieuze zet die hij deed en Michael Saylor antwoordde dat het een goede keuze was. Slechts een maand later veranderde hij zijn Twitter-profiel om een ​​razendsnelle Bitcoin te tonen en zei: “it was enivitable.” Deze uiting veroorzaakte een piek van 17% in de Bitcoin koers.

In februari legde hij een nieuwe verklaring af waarin hij zijn gewicht achter Dogecoin zette, wat een rally veroorzaakte waarbij DOGE 60% in waarde steeg. Zijn liefde voor de meme-munt nam echt een vlucht, omdat hij er herhaaldelijk ten gunste van tweette, zelfs zo ver dat hij Coinbase vertelde om de munt te vermelden. Zijn capriolen, zoals zichzelf tot Technoking of Tesla en Master of Coin uitroepen, waren een zeer berekende zet die zijn positie alleen maar versterkte om de Ethereum- en Bitcoin koersen verder te beïnvloeden.

Eind maart veroorzaakte hij nog een schok toen hij aankondigde dat zijn elektrische autobedrijf Tesla, Bitcoin zou gaan accepteren als betaling voor de auto’s. Deze stap werd snel teruggedraaid door hem, daarbij verwijzend naar de ecologische impact veroorzaakt door het enorme energieverbruik van het netwerk. Beide beslissingen hadden enorme bewegingen in de Bitcoin koers veroorzaakt, eerst omhoog en vervolgens omlaag. Met een sterke correlatie werd de Etherum koers ook op dezelfde manier beïnvloed.

Al met al heeft Elon Musk bewezen dat hij weliswaar geen branche-expert is, maar dat hij zijn eigen waarde heeft en crypto prijzen sterk kan beïnvloeden.