Cryptocurrency crash?

Het is 17 januari 2018 en het meest actuele onderwerp in de wereld van cryptocurrency is de huidige daling (cryptocurrency crash). Totale paniek bij veel mensen die nieuw zijn in de cryptocurrency markt. Alle cryptocurrencies in het rood! Zelf in mijn whatsapp groep met redelijk ervaren traders merk ik een lichte FUD (Fear Uncertainty Doubt). De mainstream media schrijven zo negatief mogelijk met pakkende titels om zoveel mogelijk lezers te trekken. “Bitcoin daalt meeste in één dag sinds 4 maanden” & “Bloedbad op de cryptocurrency markt” zijn nu standaard titels. Dit sterkt de FUD van mensen alleen maar verder aan. Door alle commotie gaan sommige mensen zelfs hen verlies pakken en straks weer duur inkopen. Dat moeten we zien te voorkomen! Nooit handelen uit paniek. It is a good day to HODL (vasthouden).

Laten we onderzoeken waar de ‘cryptocurrency crash’ vandaan komt en een strategie uitzetten om er mee om te gaan.

1. China

Een Chinese centrale bankier pleit voor verdere verboden op cryptocurrency. Hiermee wordt gedoeld op alle wisselkantoren, exchanges, aanbieders van wallets en dergelijke bedrijven. Dit is eerder gebeurd in september en toen heeft het ook een enorme klap gegeven op de koersen. Uiteindelijk zijn er toen twee grote exchanges gesloten die zijn verhuisd en verder gegaan onder een andere naam. Hiermee wil ik aangeven dat dergelijke berichten veel meer impact hebben dan ze behoren te hebben.

2. Speculatie over regulering over Cryptocurrency in andere landen

Na China zijn er steeds meer overheden, banken en andere schurken die roepen om regulering (meer controle) over cryptocurrency. Dat zorgt er weer voor dat veel traders hen cryptocurrency inwisselen tegen geld uit angst. De grote vraag is of dit een reële dreiging is, want iedereen begrijpt dat overheden roepen dat ze meer controle willen en kunnen krijgen maar het nooit waarmaken. Die reguleringen die Frankrijk wil zijn onder het motto van witwassen, terrorisme en dat het een zeepbel is. Uiteindelijk komt het er op neer dat er een paar regels komen zoals verplicht onder eigen naam handelen in Zuid Korea.

Het draait natuurlijk om meer inzage voor belastingdiensten. De huidige situatie in Nederland is dat er ongeveer 1,2% vermogens belasting wordt betaald over het bedrag in cryptocurrency dat de crypto belegger zelf opgeeft (cryptocurrency belasting). Crypto belastingen verhogingen zijn een reële dreiging in de toekomst, maar totale controle over cryptocurrency kan de overheid NOOIT krijgen. Cryptocurrency is zo anoniem als de gebruiker zelf wil. Wanneer u Verge (XVG) of Monero (XMR) juist gebruikt zijn transacties onmogelijk te herleiden. Om eventuele belasting of andere regels van de overheid is altijd heen te werken met cryptocurrency. Privacy gefocuste cryptocurrency worden dan een stuk belangrijker. Voorlopig blijft het sowieso gewoon weer bij wat loze kreten en verdere onderzoeken.

3. Panic sellers (FUD)/ Cashen

De markt is de laatste tijd meer mainstream geworden en cryptocurrency traders treden in grote getallen aan. Het is zo erg dat de meeste exchanges en wisselkantoren geen nieuwe klanten meer aannemen. Dit heeft de markt de laatste tijd een bullish (stijgende) trend gegeven, maar de keerzijde is dat nieuwe mensen erg schrikken van de huidige markt en dat ze verliezen gaan nemen (paniek verkoop). Het is enorm belangrijk om in een markt die bearish (dalende) is gewoon vast te houden (HODL). Een aantal doorgewinterde traders heeft al verkocht in de eerste tien procent van de dalende markt en die kopen straks op een laag punt weer terug in. De markt heeft al zoveel dergelijke correcties doorgemaakt.

Conclusie / strategie cryptocurrency crash

Het is een combinatie van geruchten, correctie en panic sellers. Absoluut geen reden tot paniek. Onervaren traders gaan nu eerst kijken wat de markt doet en zodra deze weer begint te stijgen krijgen ze FOMO (Fear Of Missing Out) en kopen ze weer in. Het beste is juist om bij te kopen en/of vast te houden. Bitcoin, Ethereum, LISK, NEO , Tron en LTC worden voor spotprijzen aangeboden. In februari heeft u spijt als u deze kansen niet pakt. Voor deze strategie heeft u wel FIAT (euro’s) nodig, want uw cryptocurrencies moeten gewoon blijven staan tot de markt herstelt is.

NEO heeft in de komende tijd een aantal mooie ICO’s aangekondigd waardoor de munt zelf enorm in waarde gaat stijgen aangezien deze met NEO aangekocht moeten worden. FIAT investeren in NEO is daarom de komende tijd echt een goede strategie.